Белослава премиерно изпълнява песни от предстоящия си албум утре в „София лайв клуб“

Белослава премиерно изпълнява песни от предстоящия си албум утре в „София лайв клуб“

Поне четири от новите песни на Белослава ще чуем на концерта й утре вечер в „София лайв клуб“. „Когато излизаш с нови песни, не знаеш как те ще бъдат възприети. Надявам се да е с любов, топлина и радост, но е преизвикателство, все пак.“ – развълнувана е Белослава в студиото на Джаз ФМ. С любовта, топлината и радостта, с която тя представя своята музика, неизбежно и неизменно предизвиква такъв прием от публиката.

На сцената утре вечер, както и в новия си албум, тя ще е със съавтора Антони Рикев, като участват още Радослав Славчев – Riverman – бас, Николай Данев – ударни, Елена Кокорска и Денис Попстоев. В албума Белослава чува „вълшебния тромпет“ на Росен Захариев – Роко, а след успеха на дуета й с Графа от това лято, тя се замисля и върху идеята за ново съвместно изпълнение. Петият й студиен албум ще излезе до края на годината.

„Концептуално албумът ще звучи фънки, меланхолично-динамично. Аз обичам меланхолията, а динамиката е част от сърцето ми. И е Белослава, и е друг етап от Белослава.“ – описва го певицата. Тя казва, че музиката ще ни направи съпричастни на нейния житейски път, извървян към албума с приятели, съмишленици и най-близки хора. Така изкуството ще стане точка, в която ще се съберем.

Тази споделеност премахва самотата от живота ни. Следващият сингъл ще е „Моята музика“, както е озаглавена и съботната концертна среща. „В него се пее нещо, което винаги съм знаела – където и да ходя, каквото и да правя, с когото и да се срещам, колкото и залата след концерта да е празна и да оставаме сами с нас, музиката остава, тя те прави пълен, тя запълва всяко пространство и чекмедженце в мисълта и в душата ти. Така че аз съм благодарна всеки ден за това, което правя.“ – признателна е Белослава за оставящото траен отпечатък чувство за споделеност. Когато ние излезем от концертната зала, крачим сами по улицата, но не сме самотни, защото душите ни са се прегърнали с радост.

„Будя се нощем и си мисля, че искам да изпея песен „Моята музика“ – нещо топло и лично, то да бъде споделено, каквато е музиката. Понеже съм си мислела през годините защо пея, как пея, как се случи така, че целият ми живот е свързан с музиката, отговарям си – това е сила, която те води. И си казвам още – пеенето е много лично послание, което идва с тембъра на гласа. Тембърът въздейства чисто енергийно и това е вид мантра за хората от подобна кръвна група.“ – обяснява за събирането на пътищата, сливането на световете и стъпките напред в по-голяма лекота Белослава. Тя казва, че във всяка ситуация я спасява вярата в това, което прави и обича.

През тази година Белослава се завръща към началото си в музиката. Тя направи с Живко Петров дуетна ретроспектива за 18-те години заедно в концерт на Празниците на изкуствата „Аполония“. Сега ще имаме две възможности да чуем програмата в София – на 21 ноември и на 5 декември в зала „Проф. Асен Златаров“ (БИАД). „Пак ще извървим този път след „Аполония“ и с това ще отворим нови врати към нови измерения, които с музикант като Живко са много интересни и дълбоки.“ – казва Белослава в интервюто по Джаз ФМ, което можете да чуете чрез бутона „Аудио“.