Белослава ни води в път на чудесата в нова песен: „Дай ми време“

Белослава ни води в път на чудесата в нова песен: „Дай ми време“

Всеки ден е чудо, всяка утрин е подарък и пътят ни изпълнен е с чудеса… Белослава ни зарежда с жизнерадост в песента си „Дай ми време“, която обявява излизането на петия й албум. Певицата си е дала обещание – а вече и на нас – той да е готов до Коледа.

Новият проект на Белослава е дете на два сезона. Половината песни вече са написани в компанията на лятното слънце, а есента дава нова творческа енергия, разказва вокалистката в интервю по Джаз ФМ: „Още с прибирането от морето ме завладя есенна, музикална, градска, генерално творческа еуфория. Вече трета седмица живея толкова активно, че дните ми се сляха, случиха ми се много градивни неща в музиката и в кулинарния живот.“ Белослава отбелязва знаците на прехода – обличането на първите пуловери, правенето на първите чайове, отварянето на първата бутилка червено вино: „Животът ни е пълен със знаци, които много често пропускаме. Но има голямо вълшебство във всеки преход и той осмисля дните ни. Ако изпускаме тези мигове, няма да се чувстваме щастливи.“ Новият албум на Белослава огрява с лятно слънце, очарова с пъстротата на есента и ще стопли зимата.

В него има сюжети и истории от последните две години след излизането на „Красотата“. Това време бележи и промяна на музикалния партньор – след Живко Петров, с когото започна преди 18 години, Белослава днес работи с Антони Рикев. Основната група музиканти, с които пее и записва, включва още Радослав Славчев, Николай Данев, Елена Кокорска и брас: Денис Попстоев, Тодор Бакърджиев, Мартин Йотов. За Белослава брасът е изключително важен: „Усетих тягата, радостта и емоциите, които дава една брас секция. Антони и Тодор разписват много красиви линии, които звучат като беквокали, а ние с Елена изпяваме беквокалите – така се сливаме и преплитаме и това дава импулс и радост.“

Музиката в новия си албум Белослава описва като разказвателна, с подчертана мелодична линия, която й липсва в общата среда на динамичния звук на деня. „Дай ми време“ ще има и видео с режисьор Васил Стефанов и оператор Жоро Марков, в което участват четири къдрави жени – едната е Белослава, а другите са барабанистка и две танцьорки, едната от които и певица – Манал, а другата – и ММА боец – Джоана.

  • Интервюто на Светослав Николов с Белослава, проведено на 23 октомври, можете да чуете чрез бутона „Аудио“.

Белослава излиза на сцената на „София лайв клуб“ на 27 октомври с новия си сингъл, с още от новите си песни и с любими хитове. На 10 ноември тя ще пее в клуб „Мармалад“ в Пловдив. На 1 декември в „Терминал 1“ очакваме поредното издание на големия концерт: Белослава, Рут Колева, Миленита.

Повече: на фейсбук страницата на Белослава.