Белослава е готова със седем песни от новия си албум, три от тях слушаме на Деня на влюбените

Белослава е готова със седем песни от новия си албум, три от тях слушаме на Деня на влюбените

Белослава вече е подготвила седем песни за предстоящия си албум – записани са като демо версии, имат и текстове. Три от тях ще чуем на живо за първи път в Деня на влюбените, когато певицата с тъй нежен глас ще ни посрещне от сцената на „София лайв клуб“ за празничния си концерт с Антони Рикев, Радослав Славчев – Ривърмен, Николай Данев и Елена Кокорска, а Денис Попстоев ще бъде специален гост.

„На репетицията вчера тези три песни станаха жива плът. Просто беше велико, когато ги чух и те влязоха в кожата ми.“ – развълнувана каза Белослава в студиото ни. Едната песен е нейна, а идеите си за другите две разработва в сътрудничество с Антони Рикев. Ривърмен участва в създаването на една от тях.

След концерта ще повървя
тихо пеша
с моята музика.
И ще си мисля как
някой ден ще си до мен
с моята музика.
Ще намеря твоето сърце –
да станат две –
да бият с музиката.
Някога, но не сега.

Така звучи, изпят от Белослава в студиото ни, рефренът на една от песните, които предстои да чуем за първи път. „Това лято си мислех, че съм на дъното, а всъщност имах много идеи за песни, което доказва за пореден път, че творецът се храни от тъгата и от драмата. Търся си някаква меланхолия.“ – запознава ни с извора на импулса си в случая тя. Песента, с която ни представи новата си музика, описва много от другите: „Като се обърна назад – много срещи, много приятелства, много пътища. Обаче тя е там – музиката – която остава за мен. Тя никога не ни предава, тя е най-верният спътник.“ Понякога певицата отвлича вниманието си със странични теми, но това й помага да се обърне към музиката от друга гледна точка: „За пореден път се убеждавам колко е съвършена, колко е голяма, всепоглъщаща и носи послание за всеки, прави ни едно. А ние сме такъв космически вид – любовта е нашият приоритет.“

Белослава винаги ще помни и често цитира пред публиката думите, произнесени от баща й късно една вечер, след като семейството се е навечеряло, изгледало е филма „Сиеста“ и разговаря на светлината на свещи: „Помня как на тези свещи след този загадъчен филм татко ми каза: „Татенце, да знаеш – няма нищо по-хубаво на този свят от това да обичаш и да бъдеш обичан.“

„Наблюдавам как най-трайната ми тръпка от любовта е това да давам – на приятели, на любимите хора в дома, на семейството ми, на кучетата ми. Да дадеш е най-голямото вълнение на любовта.“ – всемогъщата любов е ежедневието на Белослава. „Не трябва да приемаме Деня на влюбените като изкуствено заливаща ни информационна вълна на трепетност. Всеки ден живея с любовта. Работим неща, които обичаме, и нашата влюбеност датира, откакто се помним.“ – обръща се към мен тя.

Музиката превръща Белослава в олицетворение на любовта. Тя осъзнава това чрез многобройните покани, които се налага да отхвърли, за да бъде със своята публика в „София лайв клуб“ на тази дата: „Определено има някакво послание на обичност, на топлина и любов. Не трябва да делим дните на любов и на не-любов. Щом се вълнуваме всеки ден от това, което правим, значи още сме живи и то ни харесва.“

На този ден любовта, която Белослава е вложила в новите си песни, ще бъде споделена и отразена към нея от публиката: „Тогава ще имам обратна връзка. Връщането на тази енергия, когато даваш нещо, излязло от сърцето ти, е съвършен двигател. И трябва да е луд човек да не цени колко щастлив живот има!“ – възкликва Белослава. Ще чуем много от обичаните през годините нейни песни, в чието изпълнение за първи път на клавир и саксофон ще участва Денис Попстоев: „Неговият млад прочит на нещата вдъхва още живец в нашата група.“ – казва Белослава.

На 8 март тя ще пее в Mixtape 5 с Руши Видинлиев, с когото навлизат в музиката почти едновременно преди 20 години. „През 90-те създадохме песни, които едно съвсем младо поколение днес обича и харесва – очевидно те са израснали с тях. Това много ме радва, кара ме да се усмихвам по един друг начин.“ – вълнува се Белослава, спомняйки си как на концерта на „Ъпсурт“ в „Арена Армеец“ е видяла трето поколение почитатели – децата на нейни приятели са там със своите деца на гръб.

  • Интервюто на Светослав Николов с Белослава можете да чуете чрез бутона „Аудио“.