Барбра Страйсенд работи върху мемоарите си, които ще бъдат публикувани през 2017 г.

Барбра Страйсенд работи върху мемоарите си, които ще бъдат публикувани през 2017 г.

Барбра Страйсенд реши да разкрие истината за живота и забележителната си 60-годишна кариера, издавайки своите мемоари. Голямата певица, актриса и режисьорка работи върху книга, която ще бъде публикувана през 2017 г. Новината беше оповестена първоначално в New York Times. Засега не се коментират финансовите параметри на договора с легендарното издателство Viking. Знае се, че Барбра е представлявана от влиятелния адвокат Робърт Барнет, работил по сделки с книги за президента Барак Обама, Бил Клинтън и много други политици и публични фигури.

„Има над 50 неофициални биографии на г-жа Страйсенд, които са пълни с митове и неточности, така че тя най-накрая реши да разкаже своята собствена история.“ – заяви в изявление Браян Тарт, президент на Viking. Има множество примери за текстове, с които Барбра Страйсенд не е била съгласна през годините. През 2006 г. тя коментира книгата на Кристофър Андерсън Barbra: The Way She Is с думите: „Кой е човекът, описан в тази книга? В това, което е казано за мен, няма нищо, което да ми звучи познато. Този стереотипен образ няма нищо общо с мен.“

Автобиографията на Барбра Страйсенд ще бъде нейният втори опит в създаването на книга. През 2010 г. отново за Viking тя публикува My Passion For Design - илюстрирана книга, в която Барбра разкрива своята страст към дизайна и архитектурата.