Барбра Страйсенд пее с Джейми Фокс и Антъни Нюли в две новопредставени песни от Encore: Movie Partners Sing Broadway

Барбра Страйсенд пее с Джейми Фокс и Антъни Нюли в две новопредставени песни от Encore: Movie Partners Sing Broadway

Още два дуета от предстоящия си албум Encore: Movie Partners Sing Broadway („Бис: партньори от киното пеят песни от „Бродуей“) представи Барбра Страйсенд в навечерието на премиерата му на 26 август. Съвместно изпълнение с киноактьора Джейми Фокс и виртуален дует с Антъни Нюли са двете песни, които разкриват повече подробности за проекта, след анонса му с песента At the Ballet с участието на Ан Хатауей и Дейзи Ридли. Предстои да чуем как гласът на Барбра се извисява в студиото още с Алек Болдуин, Антонио Бандерас, Хю Джакман, Мелиса Маккарти, Сет Макфарлън, Крис Пайн и Патрик Уилсън в десетте дуета – песни на Стивън Зондхайм, Антъни Нюли и Лесли Брикюс, Марвин Хамлиш, Ървинг Бърлин и сестра и брат Дороти и Хърбърт Фийлдс, Лърнър и Лоу, Роджърс и Хамърстайн, песен от „Чарли и шоколадовата фабрика“, неофициалния химн на американските войници на фронта по време на Втората световна война…

Барбра Страйсенд пее песни от „Бродуей“ с любимци от големия екран в новия си албум Encore: Movie Partners Sing Broadway

„Изкачвай връх след връх в следването на мечтите си.“ – тази красива идея за живота споделя песента Climb Ev'ry Mountain от мюзикъла „Звукът на музиката“ на Ричард Роджърс и Оскар Хамърстайн. „Песента те изпълва с вяра. Тя разказва за смелостта в живота, за това да надскочиш себе си в стремежа да ставаш все по-добър.“ – така Барбра Страйсенд разбира посланието на текста и смисъла на живота. А Джейми Фокс определя песента като една от оформилите го: „Пеехме я в църквата.“ – спомня си той. И затова двата гласа достигат до висините в дуетното изпълнение.

„Той има страхотен глас, с който изразява красивата си душа. В изпълнението си внесе много емоция. Направи така, че вдъхновяващите думи от текста да стигнат до небесата.“ – хвали Барбра Страйсенд участието на Джейми Фокс в този съвместен запис. „Някой като Барбра Страйсенд да те покани да работите заедно… Какво по-голямо нещо може да ти се случи в живота?!“ – щастлив пък е той.

Барбра Страйсенд получи най-високото гражданско отличие на САЩ – Президентския медал на свободата

И още един много близък до сърцето на Барбра Страйсенд човек се включва в албума – Антъни Нюли. Английският музикант си отива от нашия свят на 67-годишна възраст през 1999 г., като преди това в съавторство с Лесли Брикюс ни завещава една от най-красивите песни – Feeling Good. Тя е от мюзикъла The Roar of the Greasepaint – The Smell of the Crowd („Викът на грима, мирисът на публиката“) – заглавието прави обърнат с главата надолу паралел с театъра, а сюжетът разказва за класовото разделение в британското общество. През 1964 г. мюзикълът се играе без успех във Великобритания, а на следващата година гостува на „Бродуей“ след национално турне в САЩ. За успеха му отвъд океана допринася превърналото се в хит изпълнение на Тони Бенет на песента Who Can I Turn To When Nobody Needs Me („Към кого да се обърна, когато никой не се нуждае от мен“).

„С Антъни станахме близки приятели през 70-те. Хареса ми идеята да пея с него. Освен това винаги съм обичала тази песен.“ – казва Барбра за Who Can I Turn To When Nobody Needs Me. За да подготвят дуета, звукорежисьорите изолират вокала на Антъни от издадения през 1965 г. запис на мюзикъла, направен с оригиналния състав за американската продукция. „Гласът му е поразително вълнуващ!“ – казва Барбра за своя приятел. За да звучи виртуалният дует автентично, оркестърът е записан така, че да остави пространство за двата вокала и да създава усещането, че Барбра пее на Антъни. „Много се вълнувах, докато работя по тази песен. Мисля, че щеше да му хареса как се получи.“ – обобщава тя в представянето.

Барбра Страйсенд: и след рекорда, пак рекорд

Досега от Encore: Movie Partners Sing Broadway сме чули единствено песента At The Ballet от мюзикъла A Chorus Line. Дългият близо 7 минути сингъл е с участието на Ан Хатауей и Дейзи Ридли. В записите на албума участват 85 души – цял оркестър, гост-инструменталисти, сред които Нейтън Йист, под ръководството на Барбра Страйсенд. За уменията й Дейзи Ридли казва: „Под нейното наставничество минаваш по пътя от „Ох, не мога!“ до „О, да разбира се!“

Това е поредното завръщане на Барбра Страйсенд към „Бродуей“, след като дебютира там през 1962 г., претвори живота на артистите в няколко филма и издаде два албума с хитове от сцената. Представянето на Encore: Movie Partners Sing Broadway ще бъде с десет концерта под наслова „Музиката… Спомените… Вълшебството!“, които ще я отведат от сегашния й дом в Лос Анджелис до Торонто в Канада, като по пътя единственото място с две дати е родният квартал „Бруклин“ в Ню Йорк.

На снимката: Барбра с Джейми. Източник: фейсбук профила на изпълнителката