„Бакхус FISH Fest 3“ ни очаква този уикенд от 10 до 22 ч. на пазар „Ситняково“

„Бакхус FISH Fest 3“ ни очаква този уикенд от 10 до 22 ч. на пазар „Ситняково“

Третото издание на единствения по рода си рибен пазар в България ще се проведе този уикенд. „Бакхус FISH Fest 3“ ни очаква в събота и неделя от 10 до 22 ч. на столичния пазар „Ситняково“. Джаз ФМ е медиен партньор. Събитието е част от инициативата на списание „Бакхус“ да развива пазарите в София, като този път партньор на фестивала са „Пазари Изток“. В уютната атмосфера на обновеното пространство над 30 изложители ще предложат прясна риба и морски дарове, рибни ястия за директна консумация и за дома.

Този път организаторите няма да акцентират само на черноморска риба, а ще включат и екзотични видове, които не се срещат в нашето море. Целта е да се насърчи разумната консумация на риба според това кога и от кой регион е подходящо да се лови. Гостите ще могат да разгледат и закупят див улов на прясна средиземноморска риба, речна риба, пушени и мариновани риби, хайвер, африкански сом и още други изкушения, доставени специално за фестивала.

Ястията в тематично разработените за фестивала менюта ще бъдат приготвени от специално поканени изявени шеф-готвачи. Храната ще бъде съчетана с разнообразие от подходящи напитки – селектирано българско вино от бутикови изби, както и гама на избрани вносители на висок клас вина, пенливи вина, анасонови напитки, ракии, включително китайска, крафт бира. Ще има прясно изпечен хляб и други тестени изделия. Ще се предлагат още сладкиши, кафе и други.

През цялото време на фестивала ще звучи музика, а организаторите обещават и изпълнения на живо на саксофон.

Билети се продават на bilet.bg.