„Арена на красотата“ представя най-новото, модните тенденции и технологиите в услуга на здравето и красотата

„Арена на красотата“ представя най-новото, модните тенденции и технологиите в услуга на здравето и красотата

Трийсет и седмото издание на международното изложение Arena of Beauty Professional стартира в петък в „Интер експо център“ (IEC) в София. Изложението ще продължи три дни, от 21 до 23 октомври, и за пореден път ще се превърне във витрина на новостите, модните тенденции и технологиите в услуга на здравето и красотата.

Тази година в изложението ще видим над 220 български и чуждестранни марки, ще станем свидетели на богата програма от конкурси, семинари и презентации, както и демонстрации на живо. Посетителите ще имат възможност да изпробват лично новостите, както и да се възползват от специални отстъпки от 10% до 40% в рамките на изложението. Новостите тази година обхващат широк спектър: от модни тенденции, през нанотехнологии в козметиката и най-авангардна апаратура за третиране на кожата на лицето и тялото до био козметичните иновации.

Вярна на мисията си да подкрепя развитието на бранша, Arena of Beauty Professional отделя сериозно време в тридневната си програма на семинарната част. В петък тя ще започне с уъркшоп „Комуникирам ли правилно бизнеса си?“, насочен към собственици и управители на търговски фирми от индустрията за красота и здраве. Стратегии за писане на търговски текстове и добрите практики за постигане на ефективни комуникации са сред акцентите на семинара. Семинарната програма ще продължи през целия ден в събота (22 октомври) като на професионалистите и на посетителите на изложението ще бъдат представени различни иновации, продукти и терапии в бюти и козметичната индустрия.

В деня на откриването на изложението (21 октомври) в зала 6 на „Интер експо център“ от 15.00 часа официално ще бъдат обявени и резултатите от националната кампания „ВИКТОРИ“, организирана от „Стар нейлз“ – България в подкрепа на борбата с рака на гърдата. За успеха на тази кампания допринесоха стотици професионалисти и техните клиенти. От началото на годината компанията заделя по 20% от продажбата на всеки продукт от серия „ВИКТОРИ“ на SNB Professional. На 21 октомври „Стар нейлз“ – България ще дари набраните средства на фондация „Една от 8“ ексклузивно и само на Arena of Beauty. Специален гост на събитието ще бъде телевизионната водеща Нана Гладуиш и основател на „Една от 8“.

Традиционните конкурси за маникюр и грим и тази година ще изправят един срещу друг най-амбициозните и креативни професионалисти по време на Arena of Beauty Professional.

В първия ден от тридневната програма на изложението - 21 октомври, докато в залите се правят десетки демонстрации на най-новото в маникюра и педикюра, участниците в ежегодния конкурс за нейл дизайн GOLDFINGERS Balkan Nail ще се състезават за титлата най-добър в професията. Техническите категории на конкурса включват Състезателен и Креативен френски маникюр, Гел лак и Салонен френски маникюр – тъмната страна. Креативните категории ще събудят въображението ни с темата „Отнесени от вихъра“.

По време на изложението може да се види за първи път и nail art изложба – в зала 6 на „Интер експо център“ ще бъдат изложени 11 топ nail art дизайна от работата на Катя Райкова през последните 2 години. Катя Райкова е единствената маникюристка от България, дръзнала да се яви на световния шампионат NAIL PRO Америка, където през 2016 г. бе класирана в топ 10 на състезателната година. Още за конкурса може да прочетете тук.  

В неделя, 23 октомври, конкурсът за гримьори Makeup Competition Arena Of Beauty за четвърта поредна година ще се превърне в истинска арена на крайностите, на която ще видим сценичен грим на тема „Герой от филм на Тим Бъртън“, наред с вечната тема „Булчински грим“. „Тази година конкурсът за гримьори се радва на голям интерес. Включиха се 23-ма състезатели, при това неслучайни имена, и очаквам първите места да са сериозно оспорвани“ - каза Красимира Краева, основател на Arena of Beauty. „Конкурсът вече представлява интерес и за чуждестранни Make-UP артисти – в състава на журито имаме и представители от Великобритания и Гърция.“ - каза още Краева. Повече информация за конкурса ще откриете тук.

В тридневната програма на Arena of Beauty Professional ще бъдат направени над 100 презентации и демонстрации на нови продукти и услуги в бюти и козметичната индустрия. В неделя, 23 октомври, на живо в специално монтиран за презентацията басейн предстои демонстрация на живо на водни терапии WATSU и „ДЖАЛА”. И двете терапии са резултат от съчетанието на древните лечителски традиции на Изтока с технологиите на Запада. Резултатът е впечатляваща ефективност и широк спектър на благотворно въздействие върху тялото и духа.

WATSU е свръхефективна и успешна процедура, изключително популярна в SPA центровете в Азия и в над 40 страни по света. Това е терапия, при която се прилагат техниките на шиатцу, само че във водна среда и която помага за дълбока релаксация на тялото и ума, терапевтира тежки физически и психо-емоционални травми и помага при мускулни, ставни, неврологични проблеми. „ДЖАЛА” (на санскрит - „вода”) е водна терапевтична процедура за дълбока релаксация на физическо и ментално ниво, редуциране на стрес, подобрява състоянието на мускулите и  ставите. Полезна за бременни жени, майки с малки деца, както и на деца със специални нужди. Също така терапията се използва и за преодоляване на страх от вода. По време на демонстрациите зрителите ще могат да се насладят на живо и на инструменталните изпълнения на гайда и диджериду, на които ще свирят Тодор и Хорхе.

Повече за програмата на демонстрациите и промоциите можете да прочетете тук.

На снимката: водна терапия