Антони Дончев и Стоян Янкулов – Стунджи ще бъдат отличени с награда „Златно перо“ за своя принос към българската култура и изкуство

Антони Дончев и Стоян Янкулов – Стунджи ще бъдат отличени с награда „Златно перо“ за своя принос към българската култура и изкуство

На 19 май предстои връчването на наградите „Златно перо“, които Класик ФМ радио и галерия „Макта“ присъждат за изключителен принос към българската култура и изкуство по повод 24 май. Връчването на отличията – брошки, изработени от 24-каратово злато, ще се състои в концертната зала на Националното музикално училище „Л. Пипков“ от 11:00 часа.

За 21-ви път 24-ма представители на българската култура и изкуство получават наградата от Класик ФМ радио и галерия „Макта“. Сред отличените тази година са пианистът, композитор и бендлидер Антони Дончев, перкусионистът Стоян Янкулов – Стунджи, Софийски камерен хор „Васил Арнаудов“, актрисата Илка Зафирова, оперната прима Цветана Бандаловска, писателите Владимир Зарев и Людмил Тодоров, инициативата „Заедно в час“ и др.

По традиция слушателите на Класик ФМ радио ще определят един от носителите на „Златно перо“, като очакваме техните предложения до 15 май на [email protected].

Събитието е с вход свободен за публиката, която иска да присъства на връчването на наградите. В програмата ще се включат талантливи деца от Музикалното училище с изпълнения на класическа музика. Церемонията се провежда в рамките на Европейския музикален фестивал, който е част от Календара на културните събития на Столичната община и на Министерството на културата на Република България.

Пълен списък с носителите за 2016 г. и повече информация за наградите „Златно перо” можете да откриете на www.classicfm.bg.