Анка Гнот и Георги Дончев работят по втори албум, книга и късометражен филм. Ето как можем да ги подкрепим

Анка Гнот и Георги Дончев работят по втори албум, книга и късометражен филм. Ето как можем да ги подкрепим

Дуото Анка Гнот и Георги Дончев работи по втори албум, книга и късометражен филм. За реализирането на своите проекти двамата се обърнаха към почитателите си с молба за набиране на средства чрез платформата за обществено финансиране Kickstarter. Те представят идеите си така:

Любов към природата. Любов към звуците. Любов към вълшебните думи.

Последните две години бяха невероятно вдъхновяващи. 12 нови песни са резултат от нашата работа, която намира израз в новия ни албум Something Inbetween.

Мистичността, която е между събуждането и съня, деня и нощта, мечта и реалност ни разказва много за живота и за света, в който живеем. Извличането на тези моменти и улавянето им под формата на звуци и думи е нашата страст. Да поднесем тези вибрации на любов, мир и свобода в света е нашата мисия.

Освен за издаването на албума Something Inbetween набраните средства от кампанията ще бъдат използвани за публикуването на книгата на Анка с поезия и скици Daylight Dreaming и за покриване на разходите по заснемането на първия късометражен филм по идея на Анка и Георги. Той е базиран на истинска история, в него ще звучи музика на дуото и ще участва големият актьор Ицко Финци. Кампанията за набиране на средства в Kickstarter може да подкрепите тук.

Something Inbetween ще бъде втори албум за Анка Гнот и Георги Дончев след издаването на дебютния им проект Silence You. В интервю за Джаз ФМ радио през есента на миналата година Анка сподели, че се чувства много по-освободена, пристъпвайки към работата по новия диск и спомена, че музиката в него ще има по-експериментално звучене. Георги Дончев разказа, че любовта и музиката са двете основни неща, които ги събират:

„Различното от другите проекти, в които съм работил, е това, че връзката е много силна. Тя е основана на любовта и тук вече не става дума само за правене на музика, а за неща, които не могат да се изговорят с думи. Просто се работи на друго ниво и изглежда това заразява публиката. Където и да свирим, хората идват след това при нас и са като омагьосани. Те ни казват: „Такова нещо не сме чували.“ Не че музиката е чак толкова различна от всичко, което се прави по света. Има го и това, но има и нещо друго, което се случва на друго ниво, ниво, на което думите не вършат работа. Тук има повече усещания.“


Quatsch-Lied - една от новите песни на Анка Гнот и Георги Дончев, видеоклипът беше представен по-рано тази седмица. В записа участват още Георги Стойков (тромпет) и Владислав Мичев (тромбон).

Свободен превод на песента Quatsch-Lied, която ще намери място в новия албум на Анка и Георги Something Inbetween:

Нозете в пясъка, държавата е твърде далеч. Няма улица, къща, никой, който крещи. Изграждам замък от облаци и море. Вие сте царят и аз съм вашaта армия, която се издига рано за любов, танцува и се смее. Спагети със сладоледени готвачи на тримесечие, до осем без петнайсет.

Всичко е възможно, морето е широко. Вземи ме, готов съм. С вашия кораб отиваме към звездите, планетите, през Слънчевата система, обратно към Земята, защото тя е красива. Красива.

Намерих хубав камък с дупка. Аз ядох цвете. Направих глупост.

Гледам през бинокъла в този свят: О, тези хора. Няма време, няма време, няма време.

Съседите, конфитюра, жабите в езерото, вестника, комарите, леглото е прекалено меко, твърде скъпо, прекалено бързо, прекалено приятно, главата им е твърде тежка. Ще потънат.