Ани Ленъкс записа концертна версия на джаз и блус албума си Nostalgia. Дъщеря й Лола се включи като беквокал в събитието, което ще бъде излъчено по американската телевизия PBS

Ани Ленъкс записа концертна версия на джаз и блус албума си Nostalgia. Дъщеря й Лола се включи като беквокал в събитието, което ще бъде излъчено по американската телевизия PBS

В първи самостоятелен концерт от години насам Ани Ленъкс записа версия на живо на новия си албум с джаз и блус музика Nostalgia. В събитието в Лос Анджелис като беквокалист се включи дъщеря й Лола. Филмираният концерт ще бъде излъчен по американската телевизия PBS на 3 април. Режисьор е Натали Джонс, която създаде видеоклиповете към синглите от албума.

Посветила живота си на борбата за по-добро общество, Ани Ленъкс изведе в Nostalgia различни линии на това свое посвещение чрез класически джаз и блус песни. Това придаде на албума универсално звучене. От него разбрахме за задачите пред обществото ни по пътя на неговото развитие, така, както ги чувства Ани Ленъкс – равноправие, уважение, състрадание.

По-малко самотни с изпетите от Ани Ленъкс с душа песни в Nostalgia

„Пея още от съвсем малка. Пеенето винаги ми е давало радост, а музикалният ми вкус се е отличавал с разнопосочност. Никога досега не бях записвала класически джаз, с две изключения: в излезлия през 80-те Red Hot and Blue включих Every Time We Say Goodbye на Коул Портър, а като последна песен в Diva присъства шеговита версия на Keep Young and Beautiful. Така Nostalgia се появи от моето любопитство и от желанието ми да „документирам”. Започнах да издирвам песни в интернет и ги транскрибирах на ситезатора с акорди, които интуитивно усещах, че ме изразяват. Бях завладяна от идеята да създам свои собствени интерпретации на песните, вместо да следвам добре утъпкания път на повторното изпяване. Песните от Nostalgia ще изпълня на живо по-късно този месец на концерт за PBS в Orpheum Theatre в Лос Анджелис. Във филма ще ги запечатам така, както ги виждаме с Натали Джонс, която режисира видеоклиповете към синглите от албума. Надявам се, че чулите албума сте се насладили на пътешествието до момента. Продължаваме напред...” – написа Ани Ленъкс във фейсбук в началото на януари, обявявайки предстоящия концерт.

И веднага след събитието изрази отново в социалната мрежа своя възторг с думите: „Чувствах се страхотно! Каква вечер само... Смяхме се, плакахме, пяхме, танцувахме!”. В концерта дъщеря й Лола, която развива успешна самостоятелна музикална кариера, се включи като беквокал. Възхитена от таланта й Ани Ленъкс добави нейна снимка с думите: „Моето прекрасно момиче, което така хубаво пя с мен”. Самата Лола публикува във фейсбук профила си снимка с родителите си и написа: „Толкова съм щастлива, че пях с майка си”. Всички фотоси можете да разгледате чрез бутона „Галерия” към основната снимка от публикацията.

На концерта за записването на Nostalgia на живо присъстваха над 600 почитатели на Ани Ленъкс, които бяха подбрани сред победителите в конкурси и търгове, организирани от певицата.