Ани Ленъкс - такава, каквото не сме я чували никога преди. В новия си албум Nostalgia тя интерпретира джаз стандарти от 30-те и 40-те години на миналия век

Ани Ленъкс - такава, каквото не сме я чували никога преди. В новия си албум Nostalgia тя интерпретира джаз стандарти от 30-те и 40-те години на миналия век

Една от най-успешните дами в музиката - Ани Ленъкс, която започва соловата си кариера с албума Diva през 1992 г., обяви издаването на новия си проект. Официалната световна премиера на Nostalgia е на 27 октомври. Това е 7-то солово заглавие в дискографията на звездата, но тук тя е такава, каквото не сме я чували никога преди. Причината за това се крие в репертоара, който Ани Ленъкс подбира. За Nostalgia тя селектира 12 песни, създадени предимно през 30-те и 40-те години на миналия век, песни, с които свързваме артисти като Били Холидей, Луис Армстронг, Нина Симон и др. Така почитателите на Ани Ленъкс ще бъдат изненадани да чуят в нейно изпълнение вечни теми, сред които Summertime, Strange Fruit, God Bless The Child, I Put A Spell On You, September In The Rain, The Nearness Of You.

Новият албум на Ленъкс е резултат от часове, посветени на стари звукозаписи и видео изпълнения на песни от Великата американска песнопойка (Great American Songbook), особено такива, чийто корени откриваме в блус музиката. "Аз бях любопитна." - казва Ленъкс за избора на новата музикална посока, в която поема, и продължава: "Чудех се как би звучал гласът ми. Дали тези песни са подходящи за него? Беше като малко предизвикателство. Аз просто трябваше да ги опозная, после наистина станахме приятели и изпитвах радост по време на работния процес."

Музиката в Nostalgia се изпълнява основно от Ани Ленъкс съвместно с нейния дългогодишен сътрудник и копродуцент Майк Стивънс. Проектът е записан в West London studio. Албумът ще бъде издаден във Великобритания и по света от Island Records, а в САЩ от Blue Note Recordings. Той ще бъде достъпен и за почитателите на винил.


Съдържание на Nostalgia:

Memphis In June
Georgia On My Mind
I Put A Spell On You
Summertime
I Cover The Waterfront
Strange Fruit
God Bless The Child
You Belong To Me
September In The Rain
I Can Dream, Can’t I?
The Nearness Of You
Mood Indigo