Андреа Бочели пее с Оркестъра и Хора на Класик ФМ радио – концертът е на 31 август на стадион „Българска армия”

Андреа Бочели пее с Оркестъра и Хора на Класик ФМ радио – концертът е на 31 август на стадион „Българска армия”

Оркестърът и Хорът на Класик ФМ радио ще партнират на световноизвестния италиански тенор Андреа Бочели на предстоящия му концерт в София. Над 70 оркестранти и 60 певци ще вземат участие в голямото събитие, което ще се състои на 31 август от 19:30 ч. на стадион „Българска армия”. Това ще бъде и първата изява на двата състава на стадион. Освен тях, другите българи, които ще се включат в спектакъла, са сопраното Светла Василева и Магдалена Калчева, част от китарното дуо CARisMA.

Под диригентството на италианския маестро Марчело Рота, с когото Бочели работи от 18 години насам, българските музиканти ще представят атрактивна програма, подготвена специално за родната публика. В нея са включени някои от най-популярните оперни откъси и песни от репертоара на Андреа Бочели – сцени с хор из оперите „Трубадур” и „Травиата” от Верди, песни от албумите Incanto (Mamma), Passione (La Vie En Rose), Sentimento (Aranjuez Con Tu Amor) и Vivere (Canto Della Terra). Певецът обещава да изпълни и най-големите си хитове, спомняйки си топлия прием на българската публика от предишния си концерт у нас. В концерта са включени още пиеси от Хоакин Родриго, Астор Пиацола и други автори. Сопраното Светла Василева ще представи дуети с Бочели, като в концерта му се включват още италианската поп звезда Илария Делла Бидия, класическото китарно дуо CARisMA и изпълнителят на бандонеон Марио Стефано Пиетродарчи.

Оркестърът и Хорът на Класик ФМ радио имат богат опит в областта на популярната класика – те са участвали в редица успешни концерти със звезди като Найджъл Кенеди, Ванеса Мей, Иън Андерсън, Ричард Клайдерман. Миналия декември съставите пожънаха бляскав успех на концерта с великия италиански маестро Енио Мориконе в зала „Арена Армеец”. Оркестърът на Класик ФМ има опит и с оперни програми от концертите си с големите български гласове Надя Кръстева, която ще бъде солист на състава и през октомври, Мариана Пенчева, Цветелина Василева и много други.