Андре Рийо с два концерта в „Арена Армеец“, след като билетите за първата дата свършиха само за три дни

Андре Рийо с два концерта в „Арена Армеец“, след като билетите за първата дата свършиха само за три дни

Супер популярният цигулар Андре Рийо обяви втори концерт у нас, след като билетите за първата му изява в България – в зала „Арена Армеец“ – се разпродадоха само за три дни. Голямото име на популярната класическа музика ще излезе пред почитателите си тук не само на 16-и, но и на 17-и юни със своя оркестър „Йохан Щраус“ по покана на BG Sound Stage.

Наричан „Краля на валса“, Андре Рийо е на световно турне със спирки в редица европейски страни, САЩ, Канада, Австралия, Израел, Мексико и Аржентина. „Искам да благодаря на всички в България за изключително топлото посрещане! Повече от 30 години аз и моят оркестър „Йохан Щраус“ свирим навсякъде по света и сега сме много развълнувани да дойдем за първи път във вашата страна. Очакваме вече с нетърпение тези концерти и да видим българските си приятели да танцуват под звуците на нашите красиви валсове. Благодаря ви за подкрепата и за любовта!“ – казва в обръщението си към почитателите у нас музикантът.

Всяка година изявите на Андре Рийо привличат над 600 000 зрители по цял свят. Определян от „Уолстрийт джърнъл“ като „Маестрото на масите“, музикантът е продал над 40 милиона екземпляра от своите албуми, носител е на редица престижни отличия. Милиарди са гледанията на видеоклиповете му в ютюб, а във фейсбук музикантът има близо 3 милиона последователи. Неговият оркестър „Йохан Щраус“ е най-големият частен оркестър в света, като в състава му има музиканти от 13 националности.

Билетите за втория концерт на Андре Рийо – на 17 юни – са вече в продажба в мрежата на Ивентим, бензиностанции OMV, Билетния център на НДК, както и онлайн на www.eventim.bg и www.andrerieu.com.