Американската R&B дива Truth Hurts дава старт на концертна поредица с трибюти за легендарни музиканти

Американската R&B дива Truth Hurts дава старт на концертна поредица с трибюти за легендарни музиканти

На 8 декември от 21 ч. на сцената на Sofia Live Club ще се проведе първото по рода си събитие Diva’s Night от поредицата Tribute To Legends. В навечерието на студентския празник меломаните ще имат възможност да чуят едни от най-великите песни на дивите в джаз, соул, блус и R&B музиката – Били Холидей, Ета Джеймс, Нина Симон, Сара Вон, Ейми Уайнхаус и др.

Гранд дамата на вечерта ще бъде американската R&B изпълнителка Truth Hurts. Това е артистичният псевдоним на Шари Уотсън. През 2002 г. тя покори класациите на „Билборд“ с хита Addictive. Продуцирана дълго време от самия Д-р Дре, Truth Hurts има изяви на една сцена с артисти като Лорин Хил, Бъста Раймс, Сий Ло Грийн, „Руутс“ и Ерика Баду.

От няколко месеца Truth Hurts живее във Виена и София, а у нас работи по новия си албум Truth Loves Classics заедно с българския музикален лейбъл Symphonics Entertainment. Сътрудничеството продължава и в следващия й проект, който ще излезе на пазара през 2016 г. В София вокалистката ще участва в новия филм на Антонио Бандерас Security, който ще са снима в следващите месеци. Този ангажимент й донесе още няколко предложения за филмови роли.

По време на събитието Diva’s Night Truth Hurts ще представи репертоар от новия си компактдиск Truth Loves Classics, включващ оригинални композиции, но и кавърверсии на класически соул и джаз песни, изпълнени в модерни аранжименти.

От българска страна в проекта ще се включат Рут Колева и нейният бенд, Елена Кокорска, Мей, Криста и др., а музикален директор на концерта е пианистът Милен Кукошаров. След музикалното сътрудничество на талантливите дами вечерта ще продължи до ранните часове с DJ сет на великолепната Деси Андонова.

Билети за събитието на цена от 18 лева могат да бъдат закупени в мрежата на Eventim и партньорските каси. Цената на място ще бъде 20 лв.