Алекс Клер разпръсква мрака със светлината си и в „София лайв клуб“

Алекс Клер разпръсква мрака със светлината си и в „София лайв клуб“

„По-добре да си опашката на лъвове, отколкото главата на лисици.“ – от този еврейски религиозен текст идва заглавието на новия албум на Алекс Клер Tail of Lions, който британският музикант ще представи на живо в „София лайв клуб“ на 24 април. Албумът описва неговите лични преживявания в отстояването на собственото „аз“. Неслучайно любимата му песен е Get Real, концертно изпълнение на която той публикува на профила си във фейсбук. Тя идва със съвета да не отлагаш онова, което чувстваш, че трябва да направиш, за да разпръснеш мрака със своята светлина.

Алекс Клер е един от самобитните британски изпълнители, който е много любим на публиката заради неговата соулфул поетичност, фънки енергия и откровена лична изразителност. Албумите му открояват темите за доверието и прошката, призовават за заявяване и отстояване на идентичността, а музиката му съчетава соул с рок и аренби. Още първите му песни привличат вниманието на английското подразделение на една от големите световни звукозаписни компании. Заедно те реализират два албума, в един от които е и най-големият му хит – Too Close. Песента е позната от масирана рекламна кампания на „Майкрософт“.


 
В последно време Алекс Клер приема юдаизма и стриктно спазва неговите правила, а докато е на път не спира да изучава свещените текстове. От тях черпи вдъхновение за темите и за заглавието на новия си албум. За да е по-близко до корените на своята религия, той се мести да живее в Йерусалим.

В София ще чуем както новия албум на Алекс Клер Tail of Lions, така и най-големите хитове на музиканта. През последните няколко месеца той срещна със своята музика почитатели в САЩ и в цяла Европа – от Лондон през Париж и Берлин до Виена, Будапеща и Прага. След София той ще има концерти във Вилнюс, Москва и Санкт Петербург, след което ще участва във фестивали в Мюнстер и Мадрид.

Билети за концерта могат да бъдат закупени на цена от 50 лв. в OMV, The Mall и мрежата на Eventim.bg. Джаз ФМ е медиен партньор.