Ал Ди Меола премиерно представя у нас нов албум в почит към „Бийтълс“ и най-доброто от своето творчество

Ал Ди Меола премиерно представя у нас нов албум в почит към „Бийтълс“ и най-доброто от своето творчество

Ал Ди Меола подготви продължение на обаятелния си албум в почит към „Бийтълс“ и ще представи музиката от него в столичния клуб Joy Station на 14 ноември от 20 ч. Концертът Across the Universe ще включва и оригинални пиеси от богатото му творчество, както и любимите на всички ни негови интерпретации на музиката на Астор Пиацола. Организатор е клуб Joy Station, а Джаз ФМ е медиен партньор.

През 2013 г. Ал Ди Меола смая света с подхода си към музиката на „Бийтълс“. Той я представи солово – чувствено, лирично и в богата звучност, като някои от пиесите конструира с по три записани отделно партии. Всички перкусии в пиесите са също негови. „Удоволствието е във всичко – като се започне от избора на Ди Меола да представи своя прочит на „Бийтълс“ в соло формат, през топлия и обгръщащ акустичен саунд и се стигне до страстните елементи и влияния, които той вплита в отделните изпълнения, сякаш работи върху оригинални композиции.“ – написа Таня Иванова в ревюто ни за All Your Life. Сега Ал Ди Меола готви продължение, за което в момента не се знаят подробности, но към датата на концерта вече ще е факт. Почитателите му у нас ще са сред първите в света, които ще чуят тази музика на живо.

Цял живот с музиката на „Бийтълс“ –
признанието на Ал Ди Меола в All Your Life

С финия си и изящен звук Ал Ди Меола години наред печели всеотдайни почитатели. В оригиналното му творчество често присъстват влияния от световната музика, с които той подхранва любознателността ни и разширява нашите хоризонти. Задълбочен и нежен, поетичен и проникновен, той изгражда красива музикална среда, заради което очакваме срещите си с изкуството му с нетърпение. Остават само няколко месеца до момента, когато отново ще чуем китариста у нас. На сцената на Joy Station през ноември Ал Ди Меола излиза с младия кубински джаз пианист Кемуел Роиг, акордеониста Фаусто Бекалози и перкусиониста Сержио Мартинес.

Неподражаемото усещане на Ал Ди Меола към комплексните ритмики, комбинирани с лирични мелодии и богати хармонии, са в сърцето на неговия музикален почерк. През дългата му кариера от повече от четири десетилетия му носят неизброими признания и милионни продажби по целият свят. Започнал да свири от ранна възраст във формацията Return to Forever на Чик Къриа, дискографията му включва записи и концерти с почти всички знаменити музиканти. Блестящият албум Friday Night in San Francisco, който събира уникалното китарно трио Ал Ди Меола – Джон Маклафлин – Пако де Лусия, дава началото на цяло ново течение в инструменталната музика, обобщават приноса му организаторите.

На концерта на Ал Ди Меола в клуб Joy Station всички места ще бъдат седящи. Билетите за ВИП зоната пред сцената са по 60 лв. при предварително закупуване и 70 лв. в деня на концерта. Ограничено количество билети за останалите зони има на промоционална цена от 45 лв., в предварителна продажба – по 50 лв. и в деня на концерта – по 60 лв. Билети се продават в магазини „Фантастико“ и в мрежата на Eventim.