„Акага” откриват новия сезон на Sofia Live Club. Идната седмица клубът отново посреща Юн Сун На и Улф Вакениус

„Акага” откриват новия сезон на Sofia Live Club. Идната седмица клубът отново посреща Юн Сун На и Улф Вакениус

Новия музикален сезон в Sofia Live Club открива група „Акага” – с чийто концерт преди няколко години бе поставено началото на съществуването на клубната сцена за джаз, рок и поп музика. Специален гост на събитието тази вечер ще бъде групата LaTiDa, а музика ще пуска Stephane Love. Началото на концерта е в 23 часа, а вратите отварят два часа по-рано.

Финалистката от инициативата „Зелената песен на България” на радиостанциите Джаз ФМ, Z-Rock и N-Joy Михаела Филева ще представи утре новата си концертна програма. През миналата година в кампанията ни за грижа за природата с всеки жест в ежедневието ни тя спечели сърцата на почитателите с нежната „Приливи и отливи”. В „Зелената песен на България” участва и Били Хлапето, който пя с Дивна – утре вечер и той излиза на сцената на „София лайв клуб”, за да подкрепи Михаела. Вокалистката ще пее с Филип Александров – пиано, Борислав Бояджиев – барабани, Васил Крумов – китара и Евден Димитров – бас китара. Пореди няколко седмици с тази концертна програма Михаела Филева дебютира на фестивала „Аполония”. В момента изпълнителката работи върху дебютния си албум.

Идната седмица корейката Юн Сун На отново излиза на сцената на „София лайв клуб” за втори концерт у нас с шведския китарист Улф Вакениус. Концертът им е на 15 октомври от 20 ч. По-рано тази година Юн Сун На участва в големите европейски форуми като „Фестивала в Марсиак” и „Джаз а Виен”, а през октомври ще бъде посрещната освен в София и в Букурещ, и на скопския ежегоден джаз фестивал. Музикалната близост между нея и виртуозния китарист Улф Вакениус, който дълги години е свирил с джаз легендата Оскар Питърсън, им позволява да водят увлекателен музикален диалог. Израснала в музикално семейство – с баща диригент и майка актриса, Юн Сун На винаги е била заобиколена от музика. Тя дебютира на корейската сцена на 23-годишна възраст с Корейския симфоничен оркестър и веднага привлича погледите с чара и вокалните си способности. Скоро след това заминава да учи джаз пеене в Париж, където завършва Консерваторията на Надя и Лили Буланже. Скритият й талант се открива бавно и постепенно в изявите й на парижката клубна сцена. Юн Сун На и Улф Вакениус ще представят в София новата програма Lento. „Музиката ми я описва думата „любов”, каза в интервю на Светослав Николов за Джаз ФМ радио през 2012 г. Юн Сун На. Тук можете да си припомните този разговор.

В следващите музикални акценти от програмата на „София лайв клуб” този месец очакваме Любо Киров (18 октомври), Southwick (24 октомври) и Funky Miracle (30 октомври). За любителите на рок музиката е срещата с “Остава” на 25 октомври. На 23 октомври клубът открива Малка зала с пианистката Мария Каракушева и оперното сопрано Пламена Гиргинова, които ще представят своята нова програма от 20 ч. Дуото набра популярност с класическия си аранжимент на рок хитове на Лени Кравиц, „Нирвана” и Red Hot Chilli Peppers. Изненада на сцената ще бъдат изящната челистка Лора Табакова и популярната цигуларка Гергана Алексиева от новия струнен квартет Destiny, с които дуото Grace On Air ще представи нестандартен прочит на музиката на Depeche Mode. Следващото събитие в Малка зала същата вечер е с участието на Ramsey Hercules и при свободен вход.

На снимката: Юн Сун На