A to JazZ Talks и A to UPgrade дискутират развитието на музикалната сцена

A to JazZ Talks и A to UPgrade дискутират развитието на музикалната сцена

Музикалната конференция A to JazZ Talks е част от A to JazZ Festival и вече три години разглежда проблемите и предизивкателствата пред артисти и културни оператори в сферата на музиката. Тазгодишното й издание ще се фокусира изцяло върху последствията от коронакризата върху музикалния сектор в Европа и у нас. То ще се проведе онлайн на 4 декември от 11 ч. На 5 и 6 декември следва A to UPgrade

„Създадохме A to Jazz Talks преди три години с огромното желание да подобрим средата, в която работим. Тази година той не можа да се състои, но решихме, в края на година, която бе тежка и непредсказуема, да направим общ преглед на случилото се в джаза в Европа и у нас, преформатирайки конференцията в онлайн издание. С нашите лектори и ще погледнем към това, което предстои през 2021 г.“ – каза в интервю по Джаз ФМ директорът на фестивала A to JazZ Петър Димитров.

В рамките на дискусионното събитиe A to UPgrade в продължение на два дни – на 5 и 6 декември – ще бъде обърнато внимание на конкурентоспособността и професионалното развитие на музикантите на местно и международно ниво. „Ще дискутираме развитието на артистите, ще разбием твърдението, че в България нищо не става. Практиката показва, че като положим целенасочени усилия, постигаме сериозни и много добри постижения.“ – посочи Петър Димитров.

  • Интервюто с него можете да чуете чрез бутона „Аудио“.

A to JazZ Talks и A to UPgrade се провеждат със съдействието на Министерство на културата и на Национален фонд „Култура“.