A to JazZ стартира дискусионна платформа като част от програмата си

A to JazZ стартира дискусионна платформа като част от програмата си

На 6 и 7 юли в рамките на А to JazZ фестивал за първи път у нас ще се проведе инициативата А to JazZ Talks. Конференцията ще включва дискусионни панели на тема „Европейска джаз мрежа“ и джаз фестивалите, както и отворена дискусия за предизвикателствата пред жените в джаза и импровизационната музика. Двудневното събитие, което цели да създаде среда за обмен на опит, идеи и партньорства между европейски и български културни оператори, ще се проведе в „Дом на Европа“ на ул. „Раковски“ 124 на 6 юли и в кино „Кабана“ (бивше One More Kino) на 7 юли.

A to JazZ TALKS е платформа за професионални дискусии и уъркшопове, целяща създаването на среда за обмен на опит, идеи и развитие на партньорства между културните оператори, свързани с джаз музиката от цяла Европа. Специални гости на събитието ще бъдат Нод Ноулес – дългогодишен президент на Европейската джаз мрежа, Анна Линка – директор на „Бохемия джаз фестивал“ (Чехия), както и Никол Йохентген – инструменталист и директор на Асоциация за подкрепа на дамите в джаза и импровизационната музика. Инициативата е изключително полезна и интригуваща не само за професионалистите в сферата, но и за всички любители на джаза.

Програмата и през двата дни от конференцията ще започне в 10:30 часа и ще продължи до 13:00 часа. Първият ден на конференцията е с тема „Европейски джаз без граници“, през втория ден на фокус ще бъде поставена темата за „Дамите в джаза“, като на нея ще бъде представена SOFIA - Aсoциация за подкрепа на жените в джаза и импровизационната музика (Швейцария).

Всички желаещи могат да се включат с предварителна регистрация до 3 юли тук.

Не пропускайте и фестивалната програма на А to JazZ на 6,7 и 8 юли в Южен парк 2 с най-добрата селекция от артисти досега. Хедлайнери на трите концертни вечери са световните звезди Лейла Хатауей, Джазмия Хорн и Кори Хенри и неговата група The Funk Apostles. По време на събитието ще имаме възможност да чуем и най-добрите европейски и български джазмени.