A to JazZ с музика, детски работилници и винтидж базар

A to JazZ с музика, детски работилници и винтидж базар

Даян Рийвз, Бранфорд Марсалис квартет с Кърт Елинг, Ник Уест – това са хедлайнерите на фестивала A to JazZ от 1 до 3 юли в Южен парк 2. Всички те ще дадат специални интервюта за Джаз ФМ, които ще прозвучат в програмата ни идната седмица. Преди техните изпълнения на голямата сцена в зеления парк ще излязат редица български формации, някои от които представяме тези дни в програмата ни – миналата седмица за новия си албум ни гостуваха The Golden Project, а в четвъртък в 10:40 ч. в „Джаз ден“ Краси Куртев от „Акага“ и Иван Пенчев от „Кварто квартет“ ще ни разкажат за новата си песен. В петък в 10:40 ч. също в „Джаз ден“ за първи път ще ни гостуват двамата музиканти от проекта „Класика в джаза“. A to JazZ ще предложи още много изкуство. От екипа на фестивала съобщават:

A to JazZ с музикални работилници за деца

Детските музикални работилници ще се състоят на 2 и 3 юли във фестивалната зона на A to JazZ. Образователната програма ще предложи забавен начин за опознаване на основите на музиката като ритъм и мелодия, облечени в забавни детски игри и приказки. Заниманията през уикенда ще стартират в 10:30 ч. В съботния ден ще бъде представен проекта „Дивертименто“, който ще срещне малчуганите с инструментите цигулка, виолончело и пиано. Триото, съставено от водещи млади музиканти и разказвач, има за цел да предизвика интереса на децата към класическата музика, като ги запознае отблизо с изкуството и ги подкани да се включат активно в него под формата на приказка.

Неделният ден ще започне с шоуто „Джаз за деца с Венци Благоев“. Малки и големи ще имат възможността да импровизират заедно с млади и утвърдени джаз музиканти, както и да се запознаят с различните стилове на джаза и инструментите.

И в двата дни от 12 ч. са предвидени и музикални игри, в които най-малките ще могат да развихрят въображението си. Малчуганите ще получат и музикални инструменти, с които да участват наравно с водещите на A to JazZ Kids игри.

Vintage Garden базар и специални джазови изкушения са част от тазгодишното издание на фестивала

Обичаният и придобил особена популярност в последните години Vintage Garden Party & Bazaar гостува на фестивала. Слушателите ще могат да разгледат винтидж базара с множество щандове на български марки и артисти. Ще има за всеки по нещо – от ретро аксесоари, бижута и дрехи до сувенири, картини, плочи и дискове с музика.

Освен с храна за душата, фестивалът ще ни посрещне и със специални барове с освежаващи напитки и оригинални американски бургери. В края на всяка фестивална вечер от 23 ч. „Студио 5“ ще събира артисти и фенове на едно място, за да споделят страстта си към музиката по време на специалните фестивални джем сешъни. За всички, които искат да носят спомена за A to JazZ по-дълго, ще бъде отворен фестивалният щанд, на който ще ги очакват дизайнерски дрехи и аксесоари, изработени специално от RUSH.

От своето създаване, фестивалът се реализира благодарение на изключителната подкрепа на своя съорганизатор – фондация „Америка за България“. A to JazZ е част от Календара на културните събития на Столичната община за 2016 г. и е подкрепен от Министерство на културата. Образователната програма A to JazZ Kids се реализира с подкрепата на Столичната община, заедно с която организаторите целят да помогнат на малките да станат големи любители на музиката. Джаз ФМ е медиен партньор.