30 години любими – The Brand New Heavies издават нов албум и идват за трети концерт в София

30 години любими – The Brand New Heavies издават нов албум и идват за трети концерт в София

Дни преди да отбележат 30 години от своето създаване Brand New Heavies идват за трета вълнуваща среща със своята публика в София. Формацията е основана през 1985 г., а нейната поява дава на света ейсид джаз музиката. Градуса на очакването за концерта в Sofia Live Club на 24 януари ще вдигне новият албум TBNH, който ще излезе до началото на септември, а два от синглите са вече факт. В него се включват култови имена от състава на групата през годините и днешните определящи клубния звук. Така The Brand New Heavies ще опишат съвременния облик на джаз танцовата сцена, която самите те създадоха, а след това и ще се появят на нея в България за радост на многобройните си фенове.

Ядрото на The Brand New Heavies са композиторите Саймън Бартоломю и Андрю Леви, които с музиката си вдъхновяват поколение успешни изпълнители, включително Jamiroquai, D’Angelo, Ерика Баду. Суперпродуцентът Марк Ронсън определя техния дебютен албум като един от петте, променили живота му. През годините 15 от хитовете на формацията достигат челните места на британските и американските класации за сингли, денс, клубна, аренби и хип-хоп музика, а албумите им са с платинен статус по продажби. Сред най-обичаните им песни са Dream On Dreamer, Sometimes, You’ve Got A Friend, Apparently Nothing, Shelter, Never Stop и др., припомнят наследството на групата организаторите на концерта. Новото гостуване на The Brand New Heavies у нас е по покана на компанията за сценично осветление и озвучаване Real Sound Rental, която ще осигури перфектните звук и визия на събитието. Джаз ФМ е медиен партньор.

Поканихме The Brand New Heavies за първи път у нас през 2008 г. за седмия ни рожден ден. Основен вокал бе знаменитата Ндеа Дейвънпорт, а Зала 1 на НДК дълго пя и танцува. След това музикантите се завърнаха за още една благословена среща – в Зала 3 на НДК. А сега ще чуем хитове и чисто нови песни в зала „Универсиада“, представени от Анджела Ричи, която е водещ вокал на групата от миналата година. „Тя е певица с харизматично присъствие и невероятен талант да интерпретира джаз и фънк по адекватен за 21 век начин.“ – пишат за нея организаторите. А как тя развива наследството на The Brand New Heavies можем да чуем чрез сингъл от новия албум на формацията. Той ще е факт до началото на септември и ще се нарича TBNH – точно с името на групата, но изписано изцяло, бе озаглавен дебютът им през 1991 г.

Първите два сингъла от новата продукция са с участието на Ндеа Дейвънпорт, но пилотният се появи и в официална версия на живо, в която пее Анджела Ричи. Неслучайно музикантите издават официално лайв видео – в него чуваме музиката по достоен за възхищение начин – съвършена.

В новия албум на The Brand New Heavies се включва и знаменитата Сийда Гарет, гласът на Sometimes, на която е съавтор, You’ve Got a Friend, You Are the Universe и Shelter, любимка на Куинси Джоунс, който продуцира неин албум, с когото работи и заедно с Майкъл Джексън. В TBNH участват още Анджи Стоун, Бевърли Найт, изгряващата звезда Лавил и самият Марк Ронсън, с когото е вторият сингъл от албума.

Билетите за концерта на The Brand New Heavies в София са в продажба в мрежата на Eventim. Първите 100 са на промоционална цена от 50 лв., а впоследствие цените на билетите ще са от 50 до 100 лв.