3D поп-операта „Рибарят и неговата душа“ се завръща в Зала 1 на НДК в нова, още по-емоционална версия

3D поп-операта „Рибарят и неговата душа“ се завръща в Зала 1 на НДК в нова, още по-емоционална версия

Над 100 артисти излизат на сцената на Зала 1 на НДК на 10 ноември за представянето на първия български 3D концерт-спектакъл „Рибарят и неговата душа“. Ненчо Балабанов, Йоанна Драгнева, Весела Бонева, Ана Топалова, Димо Алексиев и много други любими на публиката творци ще ни разкажат красивата приказка на Оскар Уайлд в представлението с начален час 19.

Премиерата на „Рибарят и неговата душа“ бе по време на „Салона на изкуствата“ на НДК миналия май. След това концертна версия чухме в зала „България“ съвместно със Софийската филхармония и Хорова капела „Светослав Обретенов“. Сега обаче предстои да видим спектакъла с изцяло нова хореография дело на Татяна Янева от Музикалния театър. „Тя успя да вникне изключително задълбочено в смисъла и посланието на приказката. Нейните хореографски решения помогнаха на солистите да доизградят сложните персонажи на Оскар Уайлд и с това общото усещане от спектакъла е още по-пълноценно и въздействащо.“ – коментираха от екипа на поп-операта. Автор на оригиналната музика е Минко Ламбов, а текстовете са дело на Ана Топалова, която споделя, че за нея продукцията е на световно ниво. Това показват и реакциите на публиката, която през миналата година изпълни Зала 1 на НДК, а утре ще направи това за втори път. Мултимедията е на Полина Герасимова.

От екипа на „Рибарят и неговата душа“ споделят, че са предвидили всеки следващ спектакъл да се отличава с нещо ново. Сега за първи път ще чуем музикални фрагменти, които подкрепят усещането за цялостното узряване на спектакъла. „Оригиналното използване на различни музикални стилове като симфонична, джаз, поп, рок и етно музика, както и съчетанието между оперни и поп изпълнители, обединени от симфоничен оркестър и хор под диригентската палка на маестро Кирил Ламбов, превръща „Рибарят и неговата душа“ в арт проект от най-ново поколение.“ – казват създателите му. Този път в ролите на Магьосницата и Душата ще влязат очарователната певица Йоанна Драгнева и звездата, изиграла ролите на Мария Магдалена и Луиза от култовите спектакли „Исус Христос Суперзвезда“ и „Зоро”.

Междувременно екипът на поп-операта „Рибарят и неговата душа“ е готов с най-новия си проект – детски 3D мюзикъл „Дивите лебеди“ по приказката на Ханс Кристиян Андерсен, чиято премиера се очаква на сцената на Музикалния театър „Стефан Македонски“.

  • Билети за „Рибарят и неговата душа“ можете за закупите от билетната каса на НДК, а също и в мрежата на Ticketportal.bg.

В програмата на Джаз ФМ слушатели ще спечелят покани за представлението на 10 ноември.