25 ресторанта с менюта за 25 лв. във второто издание на Sofia Restaurant Week

25 ресторанта с менюта за 25 лв. във второто издание на Sofia Restaurant Week

Sofia Restaurant Week разширява своя обхват в новото си издание – тази година участват 25 специално подбрани столични ресторанта. От 7 до 13 май в тях ще се предлагат две няколкостепенни менюта по избор срещу 25 лева, без включени напитки.

Всеки от ресторантите притежава уникална атмосфера и е подбран след внимателна селекция от организаторите. Критериите са свързани с качеството на храната и обслужването, интериора и наличието на приятна градина, както и заради изключителното кулинарно преживяване, което предлагат.

В зависимост от настроението и придружителите можете да избирате между малки семейни ресторанти като Vino&Tapas и „Багри“, авторска кухня в Nico’las, „33 Гастронавта“ и „Вакуум“, както и висок клас заведения като Talents или „Клуб Пушкинъ“. Kohinoor, SASA, Wagamama са част от екзотичните места, които публиката може да посети. Почитателите на живата джаз музика ще могат да се насладят на изкуството и на храната в Egur, Egur и Morino Urban Wine & Dine. Petrus е подходящ и за семейства с деца и ще изненада всички с новото меню, което шеф Петър Янков е подготвил. За любителите на steakhouse grill заведенията организаторите са избрали Roadhouse Grill, където ще могат да опитат месо от висок клас, доставено от САЩ и Италия.

„Сред предложените ресторанти ще намерите както модернистична, така и традиционна кухня, а някои от местата ще ви изненадат и с иновативни предложения.“ – обещават организаторите. Това са водещи онлайн и офлайн пътеводители за заведения и туризъм на български и английски език – Zavedenia.bg и Sofia In Your Pocket. За любителите на вкусната чуждестранна кухня Sofia Restaurant Week предлага азиатска, индийска, средиземноморска, френска, италианска, арменска и гръцка кулинария. Пролетната тема ще бъде застъпена в менютата на ресторантите с присъствието на специалитети с агнешко месо и свежи сезонни зеленчуци.

Кристин Милнър от екипа на организаторите в студиото на Джаз ФМ:

За кулинарна София
В София виждам много добро ниво, което постоянно се подобрява. Виждам млади готвачи, млади хора, които отварят свои ресторанти. Общото ниво е много високо. Има добро обслужване, за разлика отпреди няколко години. Забелязвам голям ентусиазъм към храненето. Ресторантите отговарят на нуждите, използват се вкусни продукти на високо ниво.

За успеха на ресторантите
Успехът идва от вниманието към всеки детайл. Ресторантите, които в първото издание имаха най-добри отзиви, бяха тези със собственик-готвач, даващ най-доброто от своето сърце, или с професионален мениджър. Обслужване и храната заедно – това са двете най-важни неща. Хората искат да са забелязани, да усетят специално отношение.

За вкуса на София
Вкусът на София е космополитен. Вкусът е за разнообразието, за космополитността и за авторската кухня.

За подбора на ресторантите в Sofia Restaurant Week
В програмата на фестивала търсим разнообразие. Искаме да направим правилното съчетание, за да има по нещо за всеки, а тези, които искат да посетят 5 или 6 ресторанта – да намерят разнообразие – с различни кухни, предлагащи и джаз музика, винени ресторанти и т.н.

Към участниците във фестивала...
Преживяването и удоволствието – това пожелаваме на всички, които ще участват.

  • Интервюто на Светослав Николов с Кристин Милнър можете да чуете чрез бутона „Аудио“.

Резервации вече се правят на сайта на фестивала, а също и чрез приложението за мобилни телефони. До момента има над 350 резервации. По време на първото издание местата за някои ресторанти свършиха за броени часове.

  • Интервю с Кристин Милнър от екипа на организаторите очаквайте идния вторник в 10:40 ч. в „Джаз ден“. Джаз ФМ е медиен партньор.

Платена публикация