18000 зрители извикаха четири пъти на бис Андреа Бочели, който пя във великолепно партньорство с Оркестъра и Хора на Класик ФМ радио

18000 зрители извикаха четири пъти на бис Андреа Бочели, който пя във великолепно партньорство с Оркестъра и Хора на Класик ФМ радио

Италианският тенор Андреа Бочели очарова 18-хилядната публика на стадион „Българска армия“ в неделя вечерта. Грандиозният концерт събра почитателите на популярната оперна музика за едно от музикалните събития на годината. В партньорство с елитните Оркестър и Хор на Класик ФМ радио с диригент маестро Марчело Рота, Бочели показа върхова форма и представи някои от най-големите си хитове. Възторгът на слушателите накара певеца да излезе на бис четири пъти, за да разчувства докрай своите почитатели.

Програмата на вечерта бе разделена на две части, като в първата прозвучаха прочути оперни арии, дуети и хорове – любими откъси от „Трубадур“, „Риголето“, „Травиата“ на Верди и „Бохеми“ от Пучини. Вместо предварително обявеното сопрано Светла Василева, на сцената с Бочели излезе италианската певица Алесандра Марианели, която изпълни ария от операта „Ромео и Жулиета“ от Гуно, а заедно с Бочели – дует от операта „Бохеми“ и наздравица от „Травиата“.

Впечатляващата с мащабите си сцена и висококачествено озвучаване, осигурено от екипа на Бочели, бяха допълнени от ефектни клипове, създали неповторима атмосфера. Оркестърът и Хорът на Класик ФМ радио показаха за пореден път висока класа и професионализъм, които бяха високо оценени още на репетициите от Маестро Рота и целия екип на Андреа Бочели.

Втората част на концерта бе посветена на популярната музика – прочути италиански канцонети като Mamma и Funiculì funiculà се редуваха с великолепни инструментални пиеси от А. Пиацола, С. Майерс, Х. Фернандес, представени от специалните гости – китарното дуо Carisma с участието на българката Магдалена Калчева, и изключително емоционалния изпълнител на бандонеон и акордеон Марио Стефано Пиетродарчи. Едно от най-вълнуващите изпълнения на Андреа Бочели за вечерта беше песента La vie en rose, своеобразен дует с Едит Пиаф, съживил на видеостените автентичния глас и образ на френската легенда. В края на програмата на сцената излезе и италианската поп звезда Илария Делла Бидия в дуетно изпълнение с Бочели на хитовата песен Canto della terra.

След финалния поклон публиката не искаше да пусне своя любимец и го извика на бис четири пъти, а Бочели възнагради слушателите с прекрасните си изпълнения на I Found My Love in Portofino, Quizàs, Quizàs, Quizàs, Con te partirò и Nessun dorma от операта „Турандот“, които оставиха незабравими емоции у всички присъстващи.