13 джаз свещи на тортата на Desafinado

13 джаз свещи на тортата на Desafinado

13-я рожден ден на предаването ни за латино джаз Desafinado ще отпразнуваме днес с концерт в „София лайв клуб”. Повече от 10 прекрасни изпълнители, които са свързали своето творчество с бразилската музика, ще излязат на сцената заедно с автора и водещ на предаването Мирослава Кацарова. Диджей парти ще продължи удоволствието от музиката на живо. Началото е в 20 ч., а входът е свободен.

Заедно с Мира за рождения ден на Desafinado на сцената на „София лайв клуб” ще бъдат нейните приятели и колеги Петър Салчев, Павлета Семова, Павел Терзийски, Мирослав Турийски, Веселин Веселинов – Еко, Христо Йоцов, Шибил Бенев, Димитър Семов, Радослав Славчев, Милен Кукошаров и Валентин Геров. Те ще представят свои проекти, свързани с бразилската музика в програма, която ще бъде белязана от празнично настроение и неочаквани музикални изненади. Младен Димитров – DJ Mr. Moon, ще продължи празника със своя специален диджей сет, посветен на най-доброто от съвременната боса нова и пламенните ритми на кубинската музика и аржентинското танго.

Само няколко месеца след като Джаз ФМ започна да звучи в ефира стартира и специализираното предаване за латино джаз Desafinado – приятна компания в сутрините в събота и вечерите в понеделник. В него, в близо вече 700 издания, слушаме красиви изпълнения, с които опознаваме най-доброто и най-новото от бразилския джаз, а също така – опознаваме и живота с новата сетивност, към която тази музика предразполага.

„Много се радвам, че съм срещнала по пътя си толкова великодушни и благородни хора. Обичам да разказвам за своите лични открития, но също така обожавам да се срещам и с музикалните открития на моите приятели и моите слушатели”, каза Мирослава Кацарова в интервю по Джаз ФМ в навечерието на празника. За нея музиката на Desafinado е много специална: „Това е онази музика, която те кара да преоткриеш живота – всеки един миг, дребните неща. Онази музика, която те кара да бъдеш благодарен за самия живот и която те кара да празнуваш живота. Затова от 13 г. винаги завършвам предаването си с думите „Не забравяйте да се радвате на живота”.

А междувременно в поредното празнично издание на предаването Desafinado в ефира на Джаз ФМ ще звучат песни на Иван Линс преди в следващия брой да представим новия албум на Карън Соуса Essentials II.

„13 години Desafinado – години на тихо и вдъхновено споделяне на любимата музика... Благодаря на слушателите на предаването – със сигурност знам, че вие сте интелигентни, чувствителни, шарени, различни и обичащи живота хора :) А това придава смисъл и на моята работа... Благодаря на Джаз ФМ! Благодаря и на всички прекрасни артисти, които в понеделник – 1 декември, от 20 ч. в „София лайв клуб” ще ни подарят вълнуваща музикална вечер! Очакваме ви :)”, написа във фейсбук профила си Мирослава Кацарова.