114 песни в третото издание на Evergreen Fest Sofia. Носителите на наградите ще бъдат обявени в неделя

114 песни в третото издание на Evergreen Fest Sofia. Носителите на наградите ще бъдат обявени в неделя

С представяне на участниците в събота и обявяване на наградите в неделя тази седмица завършва третото издание на Evergreen Fest Sofia. Фестивалът е създаден от певицата и вокален педагог Румяна Коцева, за да насърчава развитието на младите таланти чрез стойностната музика, останала вечно зелена. През тази година бе създадено второ направление – специално за български шлагерни песни.

„Много се радваме, че фестивалът се развива. Аз се лаская от мисълта, че много деца специално заради него се насочват към джаз стандарти, евъргрийни и златни български песни и започват да ги пеят. Техните вокални педагози ги образоват в тази музика. За мен е много радостно, че все повече деца се интересуват от тази стойностна музика. Когато те се опрат на наследството на старите майстори, ще обогатят своите умения и ще могат да приложат наученото в своето творчество.“ – коментира пред Джаз ФМ Румяна Коцева.

Evergreen Fest се организира от фондация Musica Viva съвместно с Народно читалище „Д-р Петър Берон – 1926“ в София и с подкрепата на община „Триадица“. Джаз ФМ е медиен партньор. В журито са вокалистите Камелия Тодорова и Васил Петров, както и програмният директор на Джаз ФМ Светослав Николов. Радиото ни е медиен партньор на фестивала.

Тази година Evergreen Fest се провежда онлайн. Изпълненията на участниците и присъждането на наградите ще можем да проследим в Ютюб канала на фестивала. „Дистанционното провеждане позволи включването на деца от по-отдалечени градове в страната, на които иначе щеше да им е трудно да пътуват до София.“ – коментира Румяна Коцева. Тази година бяха получени 100 заявки за участие, участниците са 102-ма, а някои се включват и в двата направления, затова конкурсните песни са 114.

Галаконцерта можете да гледате тук.

  • Интервюто на Светослав Николов с Румяна Коцева можете да чуете чрез бутона „Аудио“.