11 години по-късно: Chicago и Earth, Wind & Fire отново със съвместен концерт. Можем да го гледаме на живо по интернет

11 години по-късно: Chicago и Earth, Wind & Fire отново със съвместен концерт. Можем да го гледаме на живо по интернет

Chicago и Earth, Wind & Fire излизат на една сцена за специален съвместен интернет концерт тази вечер. Събитието започва в 5:30 ч. в сряда българско време и ще бъде предавано на живо на платформата Screen на Yahoo!. Организатор е Live Nation, а прякото излъчване ще бъде от град Финикс, щата Аризона. Можете да го проследите чрез този линк.

Това е поредното съвместно турне на Chicago и Earth, Wind & Fire, след като те обиколиха света през 2004 г., а на дивиди излезе запис от техния концерт в залата Greek Theater в Лос Анджелис. Тогава двете групи бяха заедно едновременно на сцената за откриването и закриването на концерта, а между тези два силни момента поотделно представиха най-популярните песни от своите дискографии.

Със сигурност сега музикантите няма да гледат само в миналото, защото и двете формации след дълга пауза наскоро издадоха дългоочаквани нови албуми, които изповядват общото им разбиране за живота - като стремеж да дадем най-доброто от себе си, за да допринесем най-много за собственото щастие и за радостта на хората около себе си. Добра музика за добър свят – Earth, Wind & Fire ни вдъхнаха сила и дариха светлина с Now, Then & Forever, излязъл в края на 2013 г. „Живей сега!” – Chicago ни предадоха житейската си мъдрост и ни призоваха към действие в излезлия през лятото на следващата година албум Now: Chicago XXXVI.

Новото съвместно турне на Chicago и Earth, Wind & Fire е под мотото Heart & Soul („Сърце и душа“).