„Всичко хубаво ни е предопределено да се случи, просто трябва да вярваме и да го предизвикваме в живота си” – Весела Бонева след „Замръзналото кралство” и преди концерта с хитови песни от мюзикъли на „Дисни”

„Всичко хубаво ни е предопределено да се случи, просто трябва да вярваме и да го предизвикваме в живота си” – Весела Бонева след „Замръзналото кралство” и преди концерта с хитови песни от мюзикъли на „Дисни”

Вълшебствата, които виждаме в киното, ни се случват в живота... Вълнуващи и създадени с вълнение, филмите на „Дисни” събират на едно място цялата красота на света. Изразена чрез музика, ще я почувстваме на концерта „Disney in Concert: Вълшебната музика от филмите на „Дисни” на 16 март от 19:30 ч. в Зала 1 на НДК. Събитието е от цикъла „Музиката на Америка” на „Кантус Фирмус” и фондация „Америка за България”.

Любовта е да си всеотдаен, да вярваш, да се грижиш за хората около себе си и да си внимателен към тях, да не се отказваш, колкото и трудно да е да продължиш напред. Любовта ще ни спаси, ако владеем силата, ако не се страхуваме, ако носим радостта в сърцата си... С тези послания филмът „Замръзналото кралство” трогва милиони по цял свят повече от година, а албумът с музиката от него е на първа позиция в класацията на „Билборд” Топ 200 за 2014 г., както и, разбира се, в класацията за музика от филми.

„Замръзналото кралство” ни дава възможност да извлечем най-голямата поука – да разпознаваме фалшивата от истинската любов. Той ни напомня, че в основата, най-важна е топлината в сърцето” – така Весела Бонева изрази пред Джаз ФМ своето обяснение за огромната популярност на филма. Тя озвучава ролята на принцеса Анна и изпълнява нейните вокални партии в българската версия на „Замръзналото кралство”, като ще бъде и един от солистите на „Disney in Concert: Вълшебната музика от филмите на „Дисни”. Увлечени от приказния сюжет и красивата музика, от филма децата могат да научат за най-доброто в живота, виждайки и злото, срещу което трябва да се борят. „Любовта е да поставиш чуждите нужди пред своите” – се казва в „Замръзналото кралство”. Весела Бонева напомня: „Това не е само за децата, но и за възрастните, които предават тези ценности в живота.”

Младата актриса и певица от малка обожава филмите на „Дисни”, като първият й спомен, свързан с тях, е гледането отново и отново от пиратска видеокасета на „Малката русалка”, дублирана на немски. След това има щастието да озвучи българската версия на филма. „Мечтите се сбъдват” – каза Весела в студиото на Джаз ФМ. Следва дублирането на български език на още филми, сред които – „Ледена епоха 4”. Песни от „Замръзналото кралство” и от други филмови мюзикъли на „Дисни” тя ще представи на концерта през март в Зала 1 на НДК заедно с другите солисти – Орлин Павлов, Милица Гладнишка и Александър Мутафчийски, под съпровода на Оркестъра на Класик ФМ радио с диригент Григор Паликаров. Докато публиката съпреживява емоциите от песните от „Аладин”, „Цар Лъв”, „Малката русалка” и много други, пред нея чрез атрактивна анимация с HD качество ще оживеят любимите на много деца и възрастни герои.

„Замръзналото кралство” и другите анимационни филми на „Дисни” ни дават вярата в живота, че доброто ще победи и справедливостта ще възтържествува. „Слушайте хубава музика и няма да ви спохождат лоши мисли” – пожелава ни Весела Бонева, сбъднала още една своя мечта.

  • Интервюто на Светослав Николов с Весела Бонева можете да чуете чрез бутона „Аудио” върху снимката към публикацията.