Срещи в Павилиона за музика и книги на Джаз ФМ в „Читалнята“ с подкрепата на Costa Coffee

Срещи в Павилиона за музика и книги на Джаз ФМ в „Читалнята“ с подкрепата на Costa Coffee

В организирания от Джаз ФМ Павилион за музика и книги в „Читалнята“ в Градската градина в София през цялата седмица в „Джаз ден“ от 8 до 10 ч.:
- писатели и музиканти представят своите нови творби и книги, които предстои да излязат,
- отбелязваме актуалното на книжния пазар,
- музиканти споделят своето изкуство и любимата си литература,
- говорим как книгите изграждат общност и събират колективното ни знание.

Инициативата ни се провежда с подкрепата на Costa Coffee и подпомага „Читалнята“ в събирането до края на годината на 2019 тома литература, които ще бъдат изпратени до регионални и читалищни библиотеки в цялата страна.

Очакваме ви с вашите дарения в принос към кампанията.

Всеки ще получи абонаментна карта за „Читалнята“ и талон за намаление от кафетерии Costa Coffee и мебели MobilaDalin.

На първия за деня дарител ще подарим брандирана чаша от Costa Coffee.

Първите четирима за деня, които предоставят 3 или повече книги, получават пакет кафе от Costa Coffee. Дарения се приемат от 10 до 20 ч. – обичайното работно време на „Читалнята“.

Събитието във фейсбук можете да следите тук.

До всички вече проведени интервюта можете да стигнете чрез бутона „Аудио“.

В понеделник:

Дългогодишният ръководител на оркестър „София“ и член на прочути формации Димитър Симеонов разказа за джаз живота в столицата в продължение на десетилетия и подари с автограф „На софиянци – с уважение и любов“ своята автобиография „Живея за музиката“.

Александър Шпатов от „Сдружение за градски читални“ и създател на „Читалнята“ разказа как книгите създават общност.

Любомир Попйорданов представи концерта довечера със специално написана музика в памет на загиналите български алпинисти. Събитието е от 18:45 ч. в Първо студио на БНР и ще започне с прожекция на филм от поредицата „bTV Репортерите“. Той внесе книгата на Людмил Янков „Върхове и хора“.

Спаска Тарандова от фондация „Глобални библиотеки“ разказа за предизвикателствата, пред които са изправени културните институти, и как общността и неправителственият сектор помагат в решаването на проблемите.

В присъствието на композитора Росалин Наков чухме новите му песни по стихове на Ангел Симеонов, изпети от Орлин Горанов. Това бе премиерата на „Бяла приказка“ в навечерието на коледните и новогодишните празници. По-късно тази седмица Росалин Наков ще внесе във фонда на кампанията стихосбирката на Ангел Симеонов с превърнатите в песни стихове, която до дни излиза на пазара.

Във вторник:

Писателката Цвета Белчева и художничката Радостина Пенева ще споделят как „Тялото говори“ помага на децата да се научат как да се грижат за своето здраве.

Елена Алексиева ще ни разкаже за премиерата на „Свети вълк“, която ще се състои в четвъртък в минна галерия в Перник.

С Георги Тошев ще се върнем към премиерата в присъствието на Соня Йончева на филма му за прочутата ни певица „Соня Йончева. Sempre Libera“ на 26 ноември от 19 ч. в кино „Люмиер Lidl“ и ще дари свои книги.

В сряда:

Деси Тилева ще ни гостува за предстоящия си концерт за историята на джаз музиката.

Часове преди премиерата ще ни гостува Стефан Стефанов с „Орисия“ за съдбата на българския народ.

Очакваме в студиото Орлин Горанов с неговата книга със спомени „Да започнем отначало“.

Ще слушаме музика от новия албум на „Оратница“ – Alter Ethno, който в петък ще бъде за първи път изпълнен на живо. Християн Георгиев и Георги Маринов – Хорхе ще прочетат откъси от свои любими книги, които ще подарят на кампанията.

В четвъртък:

Теодора Димова ще ни срещне с новата си книга „Зова овцете си по име“.

Повече за здравословното хранене и алтернативите, които природата ни дава, ще научим от разговора с Борислава Илиева.

Калин Жечев ще представи новия албум на Джаз формация „София“, на пиесите в който той е основен автор. Colors ще слушаме същата вечер премиерно на живо.

Владислав Христов ще влезе в мобилното ни студио със съставения от него първи учебник по хайку на български, както и с неговите книги с поезия.

В петък:

За своите детски книги ще разкаже писателят Севдалин Генов.

В навечерието на излизането на книгата „Жажда“ на Захари Карабашлиев авторът ще е в студиото, за да ни я представи предпремиерно и да дари свои предходни творби на кампанията.

Излиза албумът Swingception на Baz Limited с участието на Цвети Чендова, която ще е в студиото с Бастиен Гаизне. Само часове по-късно те ще излязат отново пред столичната публика, а на 1 декември ще открият ново пространство за изкуство в София.

Петър Ванев е „Пътешественикът на дълги разстояния“ преди срещата с публиката на „Дните на предизвикателствата“ в началото на следващата седмица.