Споделяме и общуваме: отпразнувахме с концерт 13-я рожден ден на предаването ни за латино джаз Desafinado

Споделянето и общуването сплотяват в приятелство, с което създателите на предаването Desafinado по Джаз ФМ и неговите слушатели са така свързани. По инициатива на автора и водещ Мирослава Кацарова 13-я рожден ден на програмата ни за латино джаз отпразнувахме заедно с концерт в „София лайв клуб”. Над 10 музиканти, докоснали своята музика с въздействието на бразилската култура, излязоха на сцената в концерт, насочил цялата си енергия в посоката на радостта и светлината.

Мирослава Кацарова с красивия си и дълбок глас, Павлета Семова с усмихнатото си пеене, Петър Салчев с модерното си фразиране, Павел Терзийски със своите тихи и въздействащи глас и китара бяха вокалистите, които пяха с пианистите Мирослав Турийски и Милен Кукошаров, басистите Веселин Веселинов – Еко и Радослав Славчев – Riverman, перкусионистите Христо Йоцов и Димитър Семов и китариста Шибил Бенев. Всички те – виртуозни, съдържателни, подкрепящи и вдъхновяващи. Виолистът Валентин Геров се включи с характерната си страст към свободната музика, която създаваше и с Румен Тосков.

Оригиналните композиции и оригиналните авторски прочити на класически бразилски и други джаз композиции бяха аплодирани от публиката в пълната зала на „София лайв клуб” във вечер, която завърши с усмивки и полет на щастието – на фона на музиката, която ни предложи в своя сет Младен Димитров – DJ Mr. Moon.

По-горе можете (отново) да се почувствате част от събитието чрез галерия със снимките на Евгени Димитров от фотографска агенция „Булфото”.