Щастие и любов отвъд думите с концерта на Камелия Тодорова, „Брас асоциация комбо“ и The New Camelettes

Отвъд думите, когато щастието изразяваш с танц, а благодарността – с усмивка. Публика от всички възрасти, няколкостотин души в „София лайв клуб“ чуха музиката и споделиха емоцията, която Камелия Тодорова, „Брас асоциация комбо“ и The New Camelettes поднесоха от сцената във вечер на любовта и щастието, на стремежа и осъществяването, на усмихнатите лица и танците.

Каквото и да ни бяха казали музикантите, за да ни поканят на събитието, това, което видяхме и преживяхме, многократно щеше да надвиши и най-големите очаквания. Защото Кеми бе прекрасна и съвършена, аранжиментите на Мишо Йосифов – страстни, свиренето на инструменталистите – пламенно, вокалните изпълнения на младите музиканти – красиви и обещаващи ни хубава музика занапред. Джаз ФМ бе медиен партньор на концерта.

В началото на програмата „Приказка за любовта без край“ песните на Кеми от завръщането й в България през 90-те мнозина чуха с интерес за първи път.

В соул-фънка, който последва, включително чрез песните от „английския“ албум „Две души в една“, открихме музиката за своя танц и ритъма за своите ръкопляскания.

С внимание проследихме първите изяви на професионалната сцена на участниците в групата The New Camelettes, в която са ученици на Кеми от класа по поп и джаз пеене в Нов български университет – Мартин Костадинов, Елена Сиракова и Катя Кръстева.

Талантливи, експресивни, ентусиазирани, в работата си с Камелия Тодорова те са вдъхновени и вдъхновители. Вълнуват се от музиката, намират своя характер в нея, споделят се с публиката в стремеж да дадат най-доброто от себе си – Камелия Тодорова ги е възпитала в тази искреност и непосредственост, които направиха самата нея толкова любима.

И ако учениците на Кеми открихме, то Калин Жечев преоткрихме – той свири на пиано в обичайната си роля като част от „Брас асоциация комбо“, но също така и пя като част от The New Camelettes, което определено също много му се отдава като изразност.

Спомените за прозореца към духовната свобода, който Камелия Тодорова символизираше още през 80-те, върнаха песните от този период – всички те – хитове още от момента на създаването им, хитове и днес.

Импровизиран дует в джаз стандарт с легендарния актьор Бен Крос, новата песен на Кеми „Отначало“, както и емблематичната за нея I’ve Got The Music in Me поставиха края на тази среща в щастливо настроение, което всеки си отнесе от „София лайв клуб“.

Можете да го съпреживеете чрез снимките на Евгени Димитров – създател и ръководител на фотографска агенция „Булфото“, още от които са достъпни чрез бутона „Галерия“ в публикацията.