"Сценарият беше толкова емоционален, че плачехме, още докато го четяхме." - споделя Ален Бене за работата си по филмовия шедьовър "Снежанка"

"Сценарият беше толкова емоционален, че плачехме, още докато го четяхме." - спомня си Ален Бене за работата по филмовия шедьовър "Снежанка", която му носи престижната награда "Гоя". Повече за създаването на "Снежанка" художникът ще разкаже на 20 май в Театралната зала на СУ "Св. Климент Охридски", когато ще се проведе събитието "Филмовата адаптация: среща на изкуствата." Филмът на режисьора Пабло Берхер ще бъде прожектиран от 17:30 ч., а след това Бене ще изнесе лекция.

"Снежанка" е един от филмите, който ми е донесъл най-голямо професионално удовлетворение. " - казва Ален Бене в интервю за Джаз ФМ радио. В разговора си с Таня Иванова художникът разкрива подробности за създаването на забележителни продукции като "Механикът" на Брад Андерсън с великолепна роля на Крисчън Бейл, "Апартаментът" с Моника Белучи и Венсан Касел, "Вики Кристина Барселона" на Уди Алън. "Той е гений, както всички знаем." - казва Бене за Уди Алън и продължава: "Той снима в различни държави и избира екипа си за всяка конкретна страна, за да успее да развие идеите си и да заснеме филма. Имах късмета той да познава и да харесва моята филмография. Снимах в Литва "Транссибирски експрес", когато ми се обадиха продуцентите на Уди Алън с новината, че той иска да работи с мен. Беше удоволствие да работя с Уди Алън, защото той е човек, който има доверие на екипа си. Беше една хармонична и приятелска връзка." Цялото интервю с Ален Бене можете да чуете чрез бутона "Аудио" върху снимката към публикацията.