Песни като цветове – Войчех Мирчек и Павел Томашевски изразиха способността на музиката да ни събира в хармония

С уважение към партньора, към песента, към публиката: дуото Войчех Мирчек (вокал) – Павел Томашевски (пиано) е изразител на способността на музиката да ни събира в хармония. В този така характерен с равноправието на участниците дует, в отсъствието на идеята за доминиране в музиката, самата тя, естествена, ни води в духовно преживяване. Двамата полски музиканти разгръщат песните като цветове – с разцъфващо въведение, ярка основна част и зрял завършек, който оставя като отпечатък усещането за връзка с красотата и щастието.

Приятели в джаза – вокалистът Войчех Мирчек и пианистът Павел Томашевски музицират с взаимност и гостуват на Sofia Jazz Peak. Интервю с двамата музиканти

Концертът на Войчех Мирчек и Павел Томашевски у нас на фестивала на Джаз ФМ Sofia Jazz Peak бе организиран от „Кантус Фирмус“ със съдействието на Полския институт в София и бе част от програмата на Европейския музикален фестивал. Чрез бутона „Галерия“ върху основната снимка в публикацията можете да се завърнете към това събитие от сцената на „София лайв клуб“, започнало с откриване от Светослав Николов – програмен директор и водещ на Джаз ФМ, и завършило с поднасяне на торта от името на организаторите по случай рождения ден на Павел Томашевски. Снимки: Янко Димитров.

Европейският музикален фестивал е част от календара на културните събития на Столичната община и се провежда със съдействието на Столичната община и Министерството на културата. Официална банка на фестивала е „УниКредит Булбанк“. Двата форума – Sofia Jazz Peak и Европейски музикален фестивал, бяха отличени в края на май със знака на платформата „Европа за фестивалите, фестивалите за Европа“ на Европейската фестивална асоциация.