Когато пее джаз, сърцето й е изпълнено с радост: 10-годишната Теа Николова е бъдеща звезда на българската сцена

Когато пее джаз, сърцето й е изпълнено с радост: 10-годишната Теа Николова е бъдеща звезда на българската сцена

Десетгодишната Теа Николова обича джаз музиката и я чувства толкова близка до себе си – тя я преживява! Утре Теа ще има своята първа самостоятелна изява. Тя ще пее в клуб „Студио 5“ от 18:30 ч., а концертът е благотворителен – в подкрепа на фондация „За нашите деца“.

„Джазът е един стил, който според мен е един от най-хубавите, да не кажа – най-хубавият. Когато го пея, се чувствам толкова щастлива! Той ми изпълва сърцето с радост!“ – обясни своето чувство за тази музика Теа в студиото на Джаз ФМ. Тя открива джаз музиката чрез своя вокален педагог Даниела Станкова. Първата среща става първа любов: „Много ми хареса и затова го изпълнявам!“ – с усмивка казва за джаза Теа.

„Пробвам джаз музиката с всички мои ученици – принципно смятам, че когато се учим да пеем или да свирим на какъвто и да е инструмент, трябва да минем през различните стилове, за да намерим своя собствен облик. Затова давам възможност на моите ученици да се запознаят с всички стилове – и така те преминават през джаза. Теа има невероятно усещане за суинг, макар и на тази крехка възраст.“ – обясни началото на този хубав път Даниела Станкова.

Когато пее джаз… „Чувствам се радостна и щастлива.“ – споделя Теа. За това как се учи да пее джаз, с лекота казва: „Просто, за да пееш тази музика, трябва да я чувстваш, да ти е в сърцето. Когато я пееш, да си щастлив…“ 10-годишната Теа се чувства щастлива и още когато свири на пиано, когато играе, когато учи…

На първия си самостоятелен концерт от 18:30 ч. утре вечер в клуб „Студио 5“ Теа ще изпълни 16 джаз стандарта от над 30-те, които има в репертоара си. Ще чуем нейния глас и ще усетим чувството й за суинг в пиеси от Джордж Гершуин, Дюк Елингтън, Коул Портър, Харолд Арлън, Ървинг Бърлин... Аранжиментите са на пианиста Калин Жечев, а в концерта се включват още Димитър Сираков (контрабас), Георги Марков (ударни), Димитър Бакърджиев (саксофон) и Денис Гоев (тромпет).

Входният билет е на цена от 5 лв., като събраните средства ще бъдат предоставени на фондация „За нашите деца“. „Тази фондация се бори за това нито едно българско дете да не прекарва първите години от живота си в изолацията на социални домове, а да живее обичано и в семейство. Мисля, че това е страхотен подарък!“ – обобщава Даниела Станкова на финала на разговора ни, който можете да чуете чрез бутона „Аудио“.