Живко Петров на турне с Change The Way на JP3: „Винаги се доверявам на сърцето“

Change the Way на JP3 е за положителната ни проява в света, когато сме във връзка със своята същност. Композициите на Живко Петров така силно отразяват това усещане и популярността на JP3 е толкова голяма, че вече в три града билетите за концертното представяне на албума свършваха дни по-рано. След „Аполония“ в Созопол, „Зимни джаз вечери“ в Бургас и срещата в операта във Варна в четвъртък е софийската премиера на концерт от 22 ч. в „София лайв клуб“.

Снимка от концерта във Варна: Росен Донев

Change the Way на JP3 - дълбоко, красиво и смислено музикално преживяване

За обложката е използвана снимка на Димитър Семов от варненския бряг.

„Change the Way е за промяната в нас към по-добро. Тази година бе трудна за всички нас. Албумът ме направи лично мен по-силен и оценяващ живота. Оцених това, което ми даде Господ, и разбрах, че има смисъл да продължаваш по пътя си и да не се отклоняваш от него.“ – каза Живко Петров в интервю по Джаз ФМ.

Снимка от концерта във Варна: Росен Донев

Новият албум на триото му е обръщане към себе си, свързване със същността. „Той е доста спокоен и изчистен. Идеята е да се обърнеш към себе си, да бъдеш честен и искрен към себе си и да продължиш напред. Сега вече съм спокоен за себе си.“ – описа чувството музиканта.

Снимка от концерта в Бургас: Тодор Динев

За основното в Change the Way той каза: „Дванайсетте пиеси са лишени от всякаква агресия на нашето време. Приоритет е мелодията.“

Снимка от концерта във Варна: Росен Донев

Като „новото дете“ в дискографията на своето трио, Живко Петров го определя като своя най-любим. В състава има промяна – заради ангажименти басистът Веселин Веселинов – Еко е заместен от Димитър Карамфилов.

Снимка от концерта във Варна: Росен Донев

В този състав с Димитър Семов на ударните, триото ще излезе на сцената в столицата на 22 октомври. В събитието ще има и гост-изненада. Ще прозвучат също пиеси от предходните три диска на JP3 – Understandable, It's a Dream, Between the Worlds.

Снимка от концерта във Варна: Росен Донев

Накъде продължава пътят? „Накъдето каже сърцето – натам. Аз винаги се доверявам на сърцето. Много е важно артистът да направи това. Най-верният път е да бъдеш себе си.“ – каза Живко Петров.

Снимка от концерта във Варна: Росен Донев

  • Интервюто с Живко Петров можете да чуете чрез бутона „Аудио“.

Change the Way ще чуем с разказа на автора в новото издание на предаването ни „За албумите от техните създатели“ в сряда от 19 ч. с повторение в събота от 14 ч.

Следващите концерти на JP3 с албума Change the Way са на 18 ноември в Шумен в зала „Венета Вичева“, на 19 ноември в хотел „Премиер“ във Велико Търново, на 20 ноември на джаз фестивала в Русе, на 15 декември в операта в Стара Загора.