Джеймисън Рос ни спечели с умението си да комуникира, с дълбоки послания, с искреност и автентичност

До финия и елегантен свят на един от най-талантливите джаз музиканти от новото поколение Джеймисън Рос имахме възможността да се докоснем на живо в София.

Американският барабанист и певец, който умело съчетава мелодичния характер на гласа с ритмичността на барабаните, представи своята концепция за музика пред публиката в „София лайв клуб“.

Концертът бе част от „Клуб Music Jam“ на Sofia Music Enterprises с изключителната медийна подкрепа на Джаз ФМ.

Програмата включваше основно композиции от дебютния албум на Джеймисън Рос – Jamison, който беше номиниран за наградата „Грами“ в категорията за най-добър вокален джаз албум.

Начало на събитието беше дадено с оригиналната тема Epiphany, а концертът завърши с изпълнения, вдъхновени от любовта на Рос към блус музиката.

Между тях прозвучаха вълнуващата пиеса Sack Full of Dreams, нежната Emotions, инструменталната композиция на Сидър Уолтън Martha’s Prize и These Things You Are To Me на Кармен Лънди, версия, за която Рос обясни, че се е превърнала в най-популярната и харесвана песен от албума.

По време на биса музикантът представи своя интерпретация на класиката на „Бийтълс“ Yesterday.

Джеймисън Рос спечели българската публика с талант, с умението си да комуникира, с дълбоките послания на музиката си и най-вече със своята искреност и автентичност.

Автор на снимките: Орлин Николов/Sofia Music Enterprises