Честит рожден ден, Кеми! Камелия Тодорова споделя празника си със слушателите на Джаз ФМ

Честит рожден ден, Кеми! Камелия Тодорова споделя празника си със слушателите на Джаз ФМ

„Благодарна съм, че ме има. Благодарна съм на съдбата, която ме е дарила с талант; че тя така е устроила живота ми, че мога да продължавам да пея, да се радвам на публика, да се радвам на живота. Защото моят живот е свързан с това да съм на сцената и да съм пред хората. Обичам да обичам и обичам да бъда обичана. Когато го усетя, съм щастлива. И тъй като това ми се случва най-често на сцената, съм благодарна на хората, които ме обичат.“ – с тези думи на благодарност Камелия Тодорова посрещна рождения си ден в студиото на Джаз ФМ.

За Кеми всеки ден е празник – наситен с работа с нейните студенти, с подоготовка на песните, които предстои да представи. „Всеки ден за мен е празник, защото обичам да работя.“ – казва Кеми. Тя избра да продължи изречението „В нашия път през живота трябва да сме...“ с думите: „Открити за любов.“

Песните си Камелия Тодорова посвещава на любовта. Историите, които разказва, стават неповторими с нейния отпечатък върху тях. Кеми притежава огромния талант да направи една песен интересна. За това пояснява: „Не бих могла да изпея някоя песен, в която нямам какво да кажа.“ Кеми ще продължи да разказва за скъпоценното чувство да обичаме и да бъдем обичани. „Любовта има толкова нюанси – понякога е загадъчна, недосегаема, недостигаща... Понякога те кара да страдаш, богата е на преживявания и чувства, които понякога изпитваш за пръв път в живота. Хубаво е човек да знае, че е срещнал любовта. Защото може понякога човек да не я срещне или пък да я срещне и да не го осъзнае – и това е тъжно. А аз пея и за такива неща.“

Денят на любовта – 14 февруари, ще бъде озвучен с музиката на Камелия Тодорова при второто представяне в „София лайв клуб“ на програмата „Приказка за любовта без край“ с аранжиментите на Мишо Йосифов на песни от всички периоди на творчеството й, изпълнени заедно с „Брас асоциация комбо“ и с вокалистите от The New Camelettes – група, съставена от нейни студенти в „Нов български университет“. Енергията на първия концерт през ноември бе огромна – публиката изрази щастието си с танц, а благодарността – с усмивка. „Всичко това рефлектира върху мен и върви от мен към публиката. Беше чудесно – и на 14 февруари трябва да бъде още по-чудесно!“ – обещава Кеми, като сподели за поне една изненада, която музикантите вече са подготвили за публиката.

Друг нов момент от тази предстояща среща вече е известен: „Ще преведа част от A Song for You – тя има много драматичен текст, който бих искала хората да разберат. Особено за това, което един артист преживява в любовта, в работата си на сцената, в контакта и в любовта с хората.“ – разкрива Кеми.

  • Как Камелия Тодорова посрещна рождения си ден в студиото на Джаз ФМ – чуйте чрез бутона „Аудио“ в интервюто на Светослав Николов.