„Бродуей” бе в София – с прочути мюзикъли, представени от Роб Фишър, Крий Керико, Рос Ликайтс, Оркестъра и Хора на Класик ФМ

Висша класа в изпълнения на артистите от „Бродуей” Роб Фишър, Крий Керико и Рос Ликайтс заедно с Оркестъра и Хора на Класик ФМ на любими песни от прочути мюзикъли. Творби основно на Ленард Бърнстайн, но също още на Джул Стайн, Ричард Роджърс и Джером Кърн, с артистичността на двамата умели в музикално и актьорско отношение солисти и вдъхновените изпълнения на българските оркестранти и хористи под диригенството на американската легенда – публиката в зала „България” попивахме красивата музика, възнаграждавахме любимците си с аплодисменти и не си тръгнахме преди да върнем изпълнителите за три радостни биса. Фотоси можете да разгледате чрез бутона „Галерия”, а едно от изпълненията да чуете чрез бутона „Аудио” върху основната снимка.

Концертът „Ню Йорк на Бърнстайн” от цикъла „Музиката на Америка” на „Кантус Фирмус” и фондация „Америка за България” ни зарадва снощи в зала „България”, но още дълго време ще остане в сърцата на публиката. Защото наситилите двата часа усещания за близост, взаимност и любов са движещи чувства в живота. С мечтание, шега и закачка артистите ни преведоха през мюзикъли, като „В града”, „Уестсайдска история”, „Кандид”, „Питър Пан”, „Пепеляшка”, „Три сестри”. В перфектно структурираната програма се редуваха динамични и романтични моменти, самостоятелни и дуетни изпълнения на солистите, техни представяния с оркестъра и хора и само под акомпанимента на пианото на Роб Фишър.

  • Изпълненията от концерта „Ню Йорк на Бърнстайн” представяме от днес в програмата на Джаз ФМ. Те ще бъдат специален акцент на две поредни издания на предаването ни за музика на живо „Джаз емоции”.

Любими анимационни герои в ново музикално „Дисни” шоу
с Орлин Павлов, Милица Гладнишка, Весела Бонева,
Александър Мутафчийски и Оркестъра на Класик ФМ радио

Следващия концерт от „Музиката на Америка” е с песни от филмите на „Дисни” и ще се проведе на 16 март от 19:30 ч. в Зала 1 на НДК.

Снимки: Янко Димитров.