T.E.F.T. (2021 г.) е дебютният албум на The Essential FUNK Trombone

Вили Стоянов създаде проекта The Essential FUNK Trombone, за да свири в клубове любимата си фънк музика. Но връзката между артистите е толкова силна, че проектът се превърна в група и година след началото си вече има албум с оригинални композиции. Свиренето заедно ги насърчава да пишат музика и за момента само един от членовете не участва и по този начин, но готви своя пиеса за втория албум.

Дебютният албум на The Essential FUNK Trombone носи името на групата, изписано като съкращение – T.E.F.T. – и го представяме в две издания на „За албумите от техните създатели“. Миналата седмица чухме пиесите, написани от участниците във формацията и споделеното от тях, а тази ще чуем разказите и творбите на гост авторите.

За първи път музиката на групата прозвуча в ефира на Джаз ФМ. Проектът излиза с подкрепата на Национален фонд „Култура“.

The Essential FUNK Trombone са: Велислав Стоянов – лидер и тромбон, Иван Йорданов – саксофон, Димитър Благоев – китара, Александър Васев – клавишни, Даниеле Феббо – бас, Виктор Викторов – барабани.

Гост автори са Ангел Заберски, Веселин Веселинов – Еко, Михаил Йосифов, Милен Кукошаров и Момчил Косев.

  • „За албумите от техните създатели“ се излъчва в сряда от 19 ч. с повторение в събота от 14 ч. по Джаз ФМ.

  • Разказа на музикантите можете да чуете чрез бутона „Аудио“.

Концертната премиера на T.E.F.T на The Essential FUNK Trombone ще бъде на 8 май в бар Singles, а на 3 април групата ще гостува в Бургас.

Албумът се продава в Дюкян „Меломан“, в магазин „Ключ“ и в галерия „Синтезис“. След премиерата, от 28 март, ще е наличен в дигиталните платформи.

Хронология на албума T.E.F.T. на The Essential FUNK Trombone

Досега:

В „Новини“, 19.11.2020 г.: The Essential FUNK Trombone добавят нови пиеси в концертите си и влизат в студиото за албум (защото скоро няма да могат да поберат всичките си пиеси дори в двоен диск)

В „Новини“, 22.02.2020 г.: Група от единомислещи, влюбени в страстния фънк музиканти: The Essential FUNK Trombone представя дебютен албум

Във „Филми за джаза“, 12.03.2021 г.: The Essential FUNK Trombone: взаимност, насърчение и импровизация, която създава нова творба

Вие сте тук:

В „За албумите от техните създатели“, 19.03.2021 г.: T.E.F.T. (2021 г.) е дебютният албум на The Essential FUNK Trombone

Следва:

В „Нова музика“, 27.03.2021 г.: The Essential FUNK Trombone изгражда музиканти, обогатява публиката, развива средата. Групата дебютира с T.E.F.T.