„Любов“ (2021 г.) е първият самостоятелен авторски албум на Милена Костова и Иван Гърбачев

„Любов“ е първият съвместен авторски проект на вокалистката Милена Костова и пианиста Иван Гърбачев. Тя е текстописецът, а той е композиторът и аранжорът на седемте нови песни в него – на български език и в джаз стилистика. „Обичаме джаза, обичаме родния си език и най-естественото нещо бе да се опитаме да ги комбинираме.“ – казва Милена Костова.

„Любов“ е записан с басиста Александър Леков и барабаниста Начо Господинов, като в състава и със сола се включват и саксофонистът Венелин Георгиев, китаристът Николай Карагеоргиев и тромпетистът Тодор Бакърджиев.

Милена Костова и Иван Гърбачев изживяват любовта и споделят щастието в съвместния албум „Любов“

„Извънредните трудни събития от изминалата година ни подтикнаха да създаваме музика, която да радва, да вдъхновява, да внася светлина и спокойствие сред тези, които я слушат. Много искахме да се фокусираме върху позитивното, красивото, върху любовта, вярата и оптимизма в живота, защото той е прекрасен и трябва да го живеем с много любов. Посланието на нашите песни е, че всеки има силата да бъде творец в своя свят и заедно, с много любов, можем да направим света едно по-добро място.“

  • Разказа на двамата автори за песните в албума можете да чуете чрез бутона „Аудио“.

„За албумите от техните създатели“ се излъчва по Джаз ФМ в сряда от 19 ч. с повторение в събота от 14 ч.

„Любов“ е създаден по проект, финансиран от Национален фонд „Култура“.