Вълшебно и реално: днес и утре „Джаз на село“ в с. Камен бряг за шести път

Вълшебно и реално: днес и утре „Джаз на село“ в с. Камен бряг за шести път

За шести път в приказно красивото село Камен бряг днес и утре ще се проведе джаз фестивал. Така ще слушаме любимата си музика на брега на морето – сред красива природа, в тихо село с гостоприемни жители, в компанията на много приятели. Всичко, за което човек може да помечтае, е на едно място тук. „Позитивна енергия и хубави хора. Винаги е имало добро настроение тук, хората са винаги с положителна нагласа.“ – описва Камен бряг и джаз фестивала организаторът Юри Чарийски.

В „Джаз на село“ тази година ще слушаме „Басче и китарче“ на Веселин Веселинов – Еко и Мирослав Иванов довечера от 20 ч. В 22 ч. на сцената ще са Венци Благоев – тромпет, Атанас Хаджиев – саксофон, кларинет, вокал, Веселин Веселинов – Еко – бас и укулеле. Утре австрийката Амината Сайдел ще пее от 20 ч. със Стоян Янкулов – барабани, Ясен Велчев – кийборди, Ивайло Звездомиров – бас. В 22 ч. вечерта ще продължи с джем сешън. Входът е свободен.

Организатори на „Джаз на село“ е Юри Чарийски чрез неговата „Ю. Т. продакшън“ и Община Каварна. Той от 12 години организира на Камен бряг фотоакадемия, която една година завършва със състезание с магарета. По това време там са братя Владигерови, които решават да свирят за закриване на празника. „Стана много приятно. От там се роди идеята да направим този бутиков джаз фестивал.“ – разказа Юри Чарийски.

Камен бряг той описва така: „Камен бряг си е Камен бряг. По тези места са идвали всякакви народи, винаги нещо ги е привличало и те са се заселвали тук. Така е и сега. Селото не е нищо особено, но има нещо, което привлича хората. В него има нещо, което е позитивно, което е хубаво. Нещо истинско.“

Вълшебно и реално.

  • Интервюто с Юри Чарийски можете да чуете чрез бутона „Аудио“.