Елиане Елиас издава нов албум с участието на две легенди на пианото – Чик Кърия и Чучо Валдес

Елиане Елиас издава нов албум с участието на две легенди на пианото – Чик Кърия и Чучо Валдес

Бразилската пианистка и певица Елиане Елиас обяви издаването на новия си албум Mirror Mirror, в който участват две легенди на пианото – Чик Кърия и Чучо Валдес. Официалната премиера е на 10 септември, а 5 дни след това Елиане ще представи музиката от проекта за първи път на живо пред публика. Събитието ще се състои в City Winery в Ню Йорк. На сцената Елиане ще бъде в квартет с участието на басиста Марк Джонсън, китариста Рубенс де Ла Корте и барабаниста Рафаел Барата. Това ще бъде първият концерт на Елиас от ноември 2019 г.

„Спрях се на заглавието Mirror Mirror, не само защото това е една от композициите, която записахме с Чик. Всичко беше свързано с двете пиана, изправени едно срещу друго като красив огледален образ и как всеки дует отразяваше мислите и идеите ни. За мен е удоволствие да споделя тази музика с вас.“ – така Елиане Елиас се обръща към своите почитатели в социалните медии. Това е първият пиано албум на бразилката от 1995 г. насам, когато тя издаде Solos and Duets, включващ няколко солови пиано изпълнения и шест дуета с Хърби Хенкок.

Звукозаписите за Mirror Mirror с Чик Кърия са направени в Yamaha’s Artist Services в Манхатън, Ню Йорк, а с големия кубински пианист Чучо Валдес – в Brooklyn’s Bunker Studios. Чик свири в четири пиеси, а Валдес – в три. Елиане Елиас е продуцент на албума, а в ролята на копродуценти са нейният съпруг Марк Джонсън и Стив Родби.

„За първи път срещнах Чик през 1978 г. в Бразилия и въпреки че той беше с цяло поколение по-възрастен, нашите влияния бяха сходни – Бъд Пауъл, Бил Евънс. Между нас имаше непосредствена близост. След неговата смърт, завръщането към музиката в Mirror Mirror ми напомня с каква лекота общувахме.“ – разказва Елиане Елиас, седмици преди появата на новия си дуетен албум. Той излиза от каталога на Candid Records.