Две ведри вечери с музиката на PlaYIS тази седмица – в София и в Пловдив

Две ведри вечери с музиката на PlaYIS тази седмица – в София и в Пловдив

Трио PlaYIS ще оживят две концертни вечери с ведрата си музика – на 6 август в бар Singles в София и на 7 август в „Сцена №2 Безистенъ“ в Пловдив. Само преди няколко дни Ясен Велчев, Ивайло Звездомиров и Стоян Янкулов – Стунджи, засвирили с радостта, която носи всяка среща помежду им, вдигнаха за танци публиката на „Jazz на село“ в с. Камен бряг, където също така акомпанираха на австрийската вокалистка Амината в джаз стандарти и соул хитове. Техните изпълнения на пиесите на Ясен – свежи, светли, лъчезарни – връщат мили спомени, премахват грижите от настоящето и правят всичко в бъдещето да изглежда леко и постижимо.

„За мен е винаги празник, когато свиря с PlaYIS. И тримата се допълваме и в музикално, и в емоционално отношение. И свирим с усмивка през цялото време.“ – споделя Стоян Янкулов. Музиката им е чиста радост. „Много са мелодични пиесите, мажорни са. Точно сега хората имат нужда да се случва нещо позитивно, нещо, което да ги усмихва.“ – описва въздействието музикантът.

PlaYIS дебютираха през 2018 г. с албума „7 – 4“. Отдавнашни приятели, те бяха събрани в този състав по инициатива на „Динакорд – България“, тъй като и тримата са артисти на Yamaha. През годините музиката на PlaYIS продължава да се развива. „Все повече в нея търсим шегата и изпълнението по начин, по който да усмихнем хората. Виждам как те забравят за момента в какви времена живеем и се наслаждават на това, което правим. Слава Богу! Всеки ден благодаря за това.“ – щастлив е Стоян Янкулов. Чрез музиката им осмисляме света с емоции, настроени на вълните на светлината и любовта.

PlaYIS се готвят за още клубни концерти, а от разказаното от тях в „За албумите от техните създатели“ остана усещането, че са готови за втори албум. Тази седмица техният дебют „7 – 4“ е във фокуса на „За албумите от техните създатели“ в сряда от 19 ч. с повторение в събота от 14 ч.

  • Интервюто със Стоян Янкулов можете да чуете чрез бутона „Аудио“.