Generations на The Baylor Project – празник на вярата, любовта и общността

Generations на The Baylor Project – празник на вярата, любовта и общността

След успешния си дебют от 2017 г. съпрузите Джийн Бейлър (вокали) и Маркъс Бейлър (барабани) издадоха втория албум на The Baylor Project, наречен Generations. Музиката в него съчетава така характерния за двамата жизнерадостен и свеж поглед към живота и дълбоките послания, извиращи от корените и споделения опит на музикантите.

Проектът The Journey беше силно и ярко начало за The Baylor Project, което им донесе две номинации за награда „Грами“. Сега с Generations съпрузите разгръщат още по-смело музикалните си идеи, оставащи верни на своята автентичност и отдаденост на музиката. „The Journey беше въведение за The Baylor Project и положи основите на звученето ни. Generations разширява този звук и е по-дълбоко навлизане в нашия живот, история и култура.“ – обяснява Маркъс Бейлър.

В новата си музикална продукция, красива смесица от соул, джаз, госпъл и блус, The Baylor Project записват 12 композиции, повечето от които са оригинални, а в репертоара са включени и две кавърверсии. Едната е на пиесата на Уейн Шортър Infant Eyes, към която Джийн Бейлър добавя свой текст, а другата е нов прочит на Love Makes Me Sing, станала известна през 1980 г. в изпълнение на R&B вокалистa Майкъл Уайкоф. Джийн и Маркъс Бейлър са се доказали като превъзходни разказвачи на истории и в потвърждение на това са новите им песни, засягащи теми, свързани с вярата, любовта, расизма и общността, а сред вдъхновенията са музиката на Телониъс Монк и автобиографичната книга на Мишел Обама Becoming, която българските читатели познават под заглавието „Моята история“.

В Generations до The Baylor Project застават верни съмишленици, всъщност става дума за звезден екип от специални гости в лицето на Кени Гарет (саксофон), Джазмия Хорн и Даян Рийвз (вокали), Съливан Фортнър (пиано) и Джеймисън Рос (вокали). Сред останалите участници в проекта са пианистите Шедрик Митчъл и Тери Брюър, басистите Дезрон Дъглас и Бен Уилямс, саксофонистът Кийт Лофтис, тромпетистите Фреди Хендрикс и Кристофър Майкъл Стивънс, перкусионистът Пабло Батиста, арфистката Бренди Янгър и др. В три от песните участва струнна секция, а изисканите струнни аранжименти са направени от Джефри Кийзър и Дарин Атуотър.

В своите изпълнения The Baylor Project подхождат с внимание към всеки един детайл и успяват да създадат звукова атмосфера, изпълнена с топлина, близост и искреност. Музиката в албума Generations е израз на артистичната автентичност на двама музиканти, които във всеки един момент остават верни на себе си, създавайки музика с отдаденост, щедрост и любов. Джийн и Маркъс Бейлър се изправят пред своята публика – смели, но и същевременно - уязвими, за да ни поведат из своя пъстър и изпълнен с човечност музикален свят, приобщавайки ни към него с лекота.

Дата на издаване: 18 юни 2021 г. от Be A Light