#Keff mi e taka (2021 г.) е втори албум на водения от Вили Стоянов духов оркестър BrazzViliDJ

#Keff mi e taka (2021 г.) е втори албум на водения от Вили Стоянов духов оркестър BrazzViliDJ

#Keff mi e taka е втори албум на духовия оркестър, създаден от Вили Стоянов BrazzViliDJ. Той дава перспектива на духовата музика, като изпълва съвремието с нейния дух – на празника в общността.

BrazzViliDJ с #Keff mi e taka, тъй като точно така е най-добре. Вили Стоянов преосновава жанра на духовата музика в новия албум на групата си

Новият албум на BrazzViliDJ преосновава жанра на духовата музика, като изпълва духа на съвремието с есенцията на неговата традиция. Сред много успешни действия за запазване живо на наследството в неговите класически образци или пък за създаването на нови произведения, легнали на познатите музикални устои, Вили Стоянов прави с групата си нещо съвсем ново. Албумът #Keff mi e taka черпи от същината на духовата музика, за да я направи част от днешния ден с всичко, което тя съдържа и символизира. И още...

Пет от композициите в него са на Вили Стоянов, четири – на Димитър Льолев, и една – на Михаил Йосифов. Тук има и две версии на песни на Йосиф Цанков – едната е аранжирана от Вили, а другата – от Мишо. В албума участват Велислав Стоянов, Димитър Стоев, Димитър Льолев, Иван Йорданов, Тодор Бакърджиев, Мартин Бодуров, Мартин Ташев, Димитър Узунов, Даниеле Феббо, Виктор Викторов, Николай Данев.

Албумът е записан в Audioslot и обработен от Алекс Нушев. Студийният запис е осъществен с подкрепата на фонд „Култура“ на община Варна. Административен двигател на проекта е Марина Василева.

Разказите на Вили Стоянов, Димитър Льолев и Михаил Йосифов за пиесите в албума можете да чуете чрез бутона „Аудио“.

  • Предаването „За албумите от техните създатели“ се излъчва по Джаз ФМ в сряда от 19 ч. с повторение в събота от 14 ч.

Още по темата: как бе записан албумът - вижте и прочетете тук.